Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της ΕΕ παρατείνοντας τις αντικυρώσεις

Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της ΕΕ παρατείνοντας τις αντικυρώσεις Facebook Twitter
0

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει υιοθετήσει κατά της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την υποστήριξη της προς τους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέτεινε με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα τις ρωσικές αντικυρώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.


Στις 29 Ιουνίου, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι η ρωσική κυβέρνηση θα προτείνει στον ρώσο πρόεδρο την παράταση των κυρώσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, με αφορμή την απόφαση που είχε λάβει την Τετάρτη η ΕΕ να παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.


Η πρόταση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης και η έγκριση της από μέρους του ρώσου προέδρου ήταν αναμενόμενη. Στις 15 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης επικοινωνίας του Πούτιν με τον ρωσικό λαό μέσω της «απευθείας γραμμής», όπως έχει ορισθεί ο τρόπος αυτός επικοινωνίας, ο ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «το ζήτημα των αντικυρώσεων θα αποφασισθεί ανάλογα με την στάση των εταίρων μας» και θα αρθούν αν οι ίδιοι άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Tass

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Διεθνή / Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Λέγεται Κέιτλιν Μπέρναρντ, είναι γυναικολόγος, ανέλαβε την πολυσυζητημένη περίπτωση άμβλωσης μίας 10χρονης εγκύου, επιζώσας βιασμού: τώρα η περίπτωσή της χρησιμοποιείται για να τρομοκρατηθεί κάθε ευσυνείδητος γυναικολόγος στις ΗΠΑ
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ