Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε ηγέτες της ΕΕ και ευρωβουλευτές- Αντίποινα για τις κυρώσεις

Άνδρας με μάσκα στην Κόκκινη Πλατεία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε ηγέτες της ΕΕ και ευρωβουλευτές, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αυτό αφορά «την ηγεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων επιτρόπων και επικεφαλής στρατιωτικών οργανισμών και τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών που προωθούν αντιρωσικές πολιτικές». 

Επίσης, στη «μαύρη λίστα» της Μόσχας μπήκαν «εκπρόσωποι κυβερνήσεων και κοινοβουλίων κάποιων χωρών- μελών της ΕΕ, δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφοι που ευθύνονται προσωπικά για την προώθηση των παράνομων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για την πρόκληση αντιρωσικού αισθήματος και την παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ρωσόφωνων». Η Μόσχα δεν έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα εκείνων που τους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία. 

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τη Δύση ότι έχει κυρύξει «έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας». Υποστηρίζει ότι η πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ «ξεπερνά κάθε όριο»  και πως επιβάλλονται «μαζικά και αυθαίρετα, μονομερείς περιορισμοί» σε πολίτες και εταιρείες της Ρωσίας. 

Ακόμη, η Μόσχα κατηγορεί τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «αρνούνται να παραδεχθούν πως έχουν επιτρέψει όλα αυτά τα χρόνια την ενίσχυση του ρωσοφοβικού και νεοναζιστικού αισθήματος στην Ουκρανία», όπως και ότι «έκαναν τα στραβά μάτια στην συστημική εξόντωση των πολιτών του Ντονμπάς. 

Οι Βρυξέλλες «ακολουθούν το αδιέξοδο μονοπάτι» των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αντί να πάρουν μαθήματα από ό,τι έχει συμβεί, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. «Με τις ενέργειές της η ΕΕ όχι μόνο οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις της με τη Ρωσία αλλά διακινδυνεύει την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών της, όπως και τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος», υποστηρίζει ακόμη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM