Η Roberta Flack πάσχει από ALS και είναι αδύνατο πλέον να τραγουδήσει

Η Roberta Flack πάσχει από ALS και είναι αδύνατο πλέον να τραγουδήσει Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η βραβευμένη με Grammy μουσικός, Roberta Flack δεν μπορεί πλέον να τραγουδήσει καθώς έχει διαγνωστεί με Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).

Πρόκειται για μία ταχέως προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή των νευρώνων, που οδηγεί σε θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η τραγουδίστρια του «Killing Me Softly with His Song» έχει επίσης δυσκολία στην ομιλία, όπως είπε ο μάνατζέρ της.

Η 85χρονη σήμερα Flack έχει κερδίσει 4 Grammy και συνολικά 14 υποψηφιότητες.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ στην Νέα Υόρκη για τη ζωή και την πορεία της στην μουσική ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Λόγω της πάθησής της, που είναι γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, «καθίσταται αδύνατο να τραγουδήσει και πολύ δύσκολο να μιλήσει» είπε ο μάνατζέρ της.

«Αλλά θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από μία ασθένεια σαν την ALS για να κάνει αυτό το είδωλο να σιωπάσει» πρόσθεσε τονίζοντας ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι να παραμείνει ενεργή στις μουσικές και δημιουργικές της φιλοδοξίες.

Για την πάθησή της δεν υπάρχει θεραπεία. Η τραγουδίστρια το 2016 είχε πάθει εγκεφαλικό και τότε είχε δηλώσει στο Associated Press ότι ήθελε ο κόσμος να θυμάται τα τραγούδια της σαν κλασικά κομμάτια και όχι ένα κάποια παλιά hits.

«Θα μπορούσα εύκολα να ερμηνεύσω όλα τα τραγούδια που έχω ηχογραφήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα διαλέξω (να πω) αυτά που με έχουν συγκινήσει περισσότερο» είχε πει τότε η ίδια.

«Τώρα είναι δύσκολο να το κάνω. Να συγκινηθώ, να συγκινούμαι μόνιμα από τα τραγούδια μου».

Με πληροφορίες του BBC/Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM