Η Roberta Flack πάσχει από ALS και είναι αδύνατο πλέον να τραγουδήσει

Η Roberta Flack πάσχει από ALS και είναι αδύνατο πλέον να τραγουδήσει Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η βραβευμένη με Grammy μουσικός, Roberta Flack δεν μπορεί πλέον να τραγουδήσει καθώς έχει διαγνωστεί με Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).

Πρόκειται για μία ταχέως προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή των νευρώνων, που οδηγεί σε θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η τραγουδίστρια του «Killing Me Softly with His Song» έχει επίσης δυσκολία στην ομιλία, όπως είπε ο μάνατζέρ της.

Η 85χρονη σήμερα Flack έχει κερδίσει 4 Grammy και συνολικά 14 υποψηφιότητες.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ στην Νέα Υόρκη για τη ζωή και την πορεία της στην μουσική ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Λόγω της πάθησής της, που είναι γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, «καθίσταται αδύνατο να τραγουδήσει και πολύ δύσκολο να μιλήσει» είπε ο μάνατζέρ της.

«Αλλά θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από μία ασθένεια σαν την ALS για να κάνει αυτό το είδωλο να σιωπάσει» πρόσθεσε τονίζοντας ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι να παραμείνει ενεργή στις μουσικές και δημιουργικές της φιλοδοξίες.

Για την πάθησή της δεν υπάρχει θεραπεία. Η τραγουδίστρια το 2016 είχε πάθει εγκεφαλικό και τότε είχε δηλώσει στο Associated Press ότι ήθελε ο κόσμος να θυμάται τα τραγούδια της σαν κλασικά κομμάτια και όχι ένα κάποια παλιά hits.

«Θα μπορούσα εύκολα να ερμηνεύσω όλα τα τραγούδια που έχω ηχογραφήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα διαλέξω (να πω) αυτά που με έχουν συγκινήσει περισσότερο» είχε πει τότε η ίδια.

«Τώρα είναι δύσκολο να το κάνω. Να συγκινηθώ, να συγκινούμαι μόνιμα από τα τραγούδια μου».

Με πληροφορίες του BBC/Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM