Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το 2% της Mediobanca που κατείχε, η τελευταία από μία σειρά αλλαγών στη βάση των μετόχων της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας της Ιταλίας.

 

Η εταιρεία Fininvest της οικογένειας Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η μεταβίβαση- που της απέφερε 174 εκατομμύρια ευρώ- έγινε στο πλαίσιο αναπροσαρμογής του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.

 

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Mediobanca είναι ρευστό μετά τη διάλυση ενός πυρήνα μακροχρόνιων επενδυτών της τράπεζας, κάτι που άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος Λεονάρντο ντελ Βέκιο να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος μέτοχος.

 

Ο ντελ Βέκιο αυξάνει σταθερά το ποσοστό της Mediobanca που κατέχει φτάνοντας στο 13,2%. Έχει το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές για να φτάσει το ποσοστό του σε σχεδόν 20%.

 

Η Fininvest, που ελέγχει τη Mediaset- το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας- απέκτησε το 1% της Mediobanca το 2007 και ένα χρόνο αργότερα διπλασίασε το ποσοστό.Η απόφαση της πώλησης του ποσοστού έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο 84χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, ενώ το φθινόπωρο είχε μολυνθεί από κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ