Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το 2% της Mediobanca που κατείχε, η τελευταία από μία σειρά αλλαγών στη βάση των μετόχων της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας της Ιταλίας.

 

Η εταιρεία Fininvest της οικογένειας Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η μεταβίβαση- που της απέφερε 174 εκατομμύρια ευρώ- έγινε στο πλαίσιο αναπροσαρμογής του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.

 

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Mediobanca είναι ρευστό μετά τη διάλυση ενός πυρήνα μακροχρόνιων επενδυτών της τράπεζας, κάτι που άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος Λεονάρντο ντελ Βέκιο να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος μέτοχος.

 

Ο ντελ Βέκιο αυξάνει σταθερά το ποσοστό της Mediobanca που κατέχει φτάνοντας στο 13,2%. Έχει το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές για να φτάσει το ποσοστό του σε σχεδόν 20%.

 

Η Fininvest, που ελέγχει τη Mediaset- το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας- απέκτησε το 1% της Mediobanca το 2007 και ένα χρόνο αργότερα διπλασίασε το ποσοστό.



Η απόφαση της πώλησης του ποσοστού έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο 84χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, ενώ το φθινόπωρο είχε μολυνθεί από κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM