Η Νότια Κορέα απαγορεύει τον ύμνο που αποθεώνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και έγινε viral στο TikTok

Η Νότια Κορέα απαγορεύει τον ύμνο που αποθεώνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και έγινε viral στο TikTok Facebook Twitter
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αυτοπροβάλλεται ως υπερβολικά αγαπητός ηγέτης / Φωτογραφία: KCNA/EPA
0

Απαγορεύει η Νότια Κορέα την αναπαραγωγή του ύμνου με τίτλο «Friendly Father», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας και επαινεί τον ηγέτη του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η ρυθμιστική αρχή μέσων της Σεούλ υποστηρίζει πως το μουσικό βίντεο -που αμέσως μετά την κυκλοφορία του έγινε viral στο TikTok- παραβιάζει τη νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Με ανακοίνωσή της, η «Επιτροπή Προτύπων Επικοινωνίας» της Νοτίου Κορέας τονίζει πως «το τραγούδι κάνει είδωλο τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον επαινεί και τον δοξάζει». 

Στη Νότιο Κορέα ο νόμος για την ασφάλεια «μπλοκάρει» την πρόσβαση στις ιστοσελίδες και στα μέσα επικοινωνίας του βόρειου γείτονα και επιβάλλει ποινές σε συμπεριφορές και ομιλίες υπέρ του απομονωμένου καθεστώτος. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση αναμένεται να αποκλειστούν είκοσι εννέα εκδόσεις του μουσικού βίντεο του «Friendly Father», όμως, προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει αυτό. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας. «Το βίντεο είναι τυπικό περιεχόμενο που συνδέεται με ψυχολογικό πόλεμο κατά της Νοτίου Κορέας, καθώς δημοσιεύτηκε σε ένα κανάλι που λειτουργεί για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο και επικεντρώνεται κυρίως στη μονομερή ειδωλοποίηση και εξύμνηση του Κιμ»,ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Όμως, η αναμενόμενη απαγόρευση έχει εξάψει το ενδιαφέρον των πολιτών της Νοτίου Κορέας, με πολλούς από αυτούς να έχουν παρακολουθήσει το βίντεο μετά την ανακοίνωση πως θα απαγορευτεί στη χώρα, σύμφωνα με τα σχόλια που γράφουν κάτω από το επίμαχο βίντεο. Μερικοί χρήστες από τη Νότιο Κορέα σχολιάζουν πως οι Αρχές θα έπρεπε να αφήσουν ελεύθερη την πρόσβαση στο μουσικό βίντεο που αποθεώνει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, «ώστε περισσότεροι χρήστες να διασκεδάζουν με το αστείο». 

Το ποπ τραγούδι με τίτλο «Friendly Father» είναι το τελευταίο από τα τραγούδια που έχει κατασκευάσει η μηχανή προπαγάνδας του καθεστώτος για να εδραιώσει την κληρονομική κυριαρχία της δυναστείας των Κιμ, της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η τρίτη γενιά.

«H απαγόρευση είναι υπερβολική, οπισθοδρομική και υπονομεύει τις δημοκρατικές ελευθερίες»

«Ας τραγουδήσουμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον μεγάλο μας ηγέτη. Ας είμαστε υπερήφανοι για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον φιλικό μας πατέρα. Με ζεστή καρδιά σαν τη μητέρα σας, καλοσυνάτος σαν τον πατέρα σας. Αυτός κρατάει τα 10 εκατομμύρια παιδιά του μέσα στα χέρια του. Και φροντίζει για όλους εμάς με όλη του την καρδιά. Όλοι τον εμπιστευόμαστε και τον ακολουθούμε με όλη μας την καρδιά», αναφέρουν οι στίχοι του ύμνου για τον ισχυρό άνδρα της Βόρειας Κορέας.

Μερικοί χρήστες στα social media σχολιάζουν πως ο ύμνος στον Κιμ Γιονγκ Ουν τους κρατά συντροφιά στο γυμναστήριο ή στη μελέτη ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τη νοσταλγική μουσική του, που τους θυμίζει παλαιότερα γαλλικά και ισπανικά ποπ τραγούδια.

Μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης του ύμνου για τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότιο Κορέα, το σάιτ «NK News» με έδρα τη Σεούλ, αναφέρει σε σχετικό άρθρο επικαλούμενο ειδικούς αναλυτές για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, πως η απαγόρευση είναι «υπερβολική», «οπισθοδρομική» και «υπονομεύει τις δημοκρατικές ελευθερίες».

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM