Η Νότια Αυστραλία κατέρριψε ρεκόρ: Λειτούργησε μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για 6,5 ημέρες

Η Νότια Αυστραλία κατέρριψε ρεκόρ: Λειτούργησε μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για 6,5 ημέρες Facebook Twitter
0

Την τελευταία εβδομάδα του 2021, η Νότια Αυστραλία άντλησε με επιτυχία πάνω από το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ένα νέο ρεκόρ για την πολιτεία — και πιθανώς παγκοσμίως.

Προηγουμένως, η πολιτεία είχε καταφέρει να λειτουργήσει πάνω από τρεις ημέρες με πράσινη ενέργεια, ανέφερε ο Geoff Eldridge του NEMlog, ενός ιστότοπου που παρακολουθεί τις λειτουργίες της Εθνικής Αγοράς Ενέργειας στην Αυστραλία.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Νότια Αυστραλία παρήγαγε το 101% της απαιτούμενης ενέργειας από αιολικές και ηλιακές πηγές για τις έξι ημέρες πριν τις 29 Δεκεμβρίου.

Η Νότια Αυστραλία κατέρριψε ρεκόρ: Λειτούργησε μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για 6,5 ημέρες Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, ένα ελάχιστο ποσοστό ενέργειας που καταναλώθηκε προερχόταν από αέριο, το οποίο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται για να διατηρείται σταθερό το δίκτυο, καθώς το επίπεδο της διαθέσιμης ανανεώσιμης ενέργειας παρουσιάζει διακυμάνσεις.

Η RenewEconomy ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου των 156 ωρών, η αιολική ενέργεια παρείχε κατά μέσο όρο το 64,4% της συνολικής ενέργειας, οι ηλιακοί συλλέκτες το 29,5% και τα ηλιακά πάρκα το 6,2%, όπως υπολογίστηκε με βάση τα δεδομένα του Eldridge.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία του CDP, υπάρχουν περισσότερες από 620 πόλεις όπου το 70% της κατανάλωσης ενέργειας τροφοδοτείται από πράσινη ενέργεια, όπως υδροηλεκτρικές, γεωθερμικές, ηλιακές και αιολικές πηγές.

Η Ισλανδία είναι ένα παράδειγμα ολόκληρης χώρας που στηρίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με το WSCF, με το 87% της θέρμανσης να προέρχεται από γεωθερμικά ηφαίστεια και θερμές πηγές.

Στο μέλλον, η Νότια Αυστραλία σχεδιάζει να λειτουργεί πλήρως με πράσινη ενέργεια έως το 2030, σύμφωνα με το PV Magazine.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ