Η Νέα Υόρκη θέλει να εξαφανίσει τους αρουραίους της οδηγώντας τους στη λιμοκτονία

Η Νέα Υόρκη θέλει να εξαφανίσει τους αρουραίους της οδηγώντας τους στη λιμοκτονία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Wikimedia Commons/David Shankbone
0

Ένα νέο σχέδιο για να μειωθεί ο πληθυσμός των αρουραίων στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πόλης, το οποίο θα εφαρμοστεί σε τρεις συνοικίες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Το σχέδιο έχει βασικό άξονα τη διαχείριση των απορριμμάτων και στόχο να μην παραμένει διαθέσιμη η κυριότερη πηγή τροφής των εκατομμυρίων τρωκτικών, οδηγώντας τα έτσι στη λιμοκτονία.

Έχοντας κατακλύσει την αμερικανική μεγαλούπολη από τα μέσα του 18ου αιώνα, σήμερα ο αριθμός των αρουραίων υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε το 2014 υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Κολούμπια.


Η δημοτική αρχή θα διαθέσει το ποσό των 32 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου, που θα εφαρμοστεί στις συνοικίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα, δηλαδή στη λεωφόρο Γκραντ Κονκούρς στο Μπρονξ, την περιοχή της Τσαϊνατάουν, το Ιστ Βίλατζ και το Λόουερ Ιστ Σάιντ στο Μανχάταν. Επιπλέον στις συνοικίες Μπάσγουικ και Μπέντφορντ-Στάιβεσαντ στο βορειοδυτικό Μπρούκλιν.


Στόχος είναι να επανεξεταστεί η διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελούν σημαντική πηγή για το πολλαπλασιασμό των αρουραίων στην πόλη. Εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία ή σπίτια πετούν σε καθημερινή βάση χιλιάδες σακούλες με σκουπίδια που καλύπτουν τα πεζοδρόμια για πολλές ώρες.


Η αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκινά συνήθως από τις 06.00 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ο νόμος επιτρέπει στους πολίτες να αφήνουν τα απορρίμματά τους μπροστά από τα κτίρια μετά τις 16.00 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, προσφέροντας στα τρωκτικά τη δυνατότητα «να επισκέπτονται ένα καφεστιατόριο τεσσάρων αστέρων στο πεζοδρόμιο», εξήγησε η υπεύθυνη των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης, Κάθριν Γκαρσία.


Βάσει του νέου σχεδίου, θα υποβληθεί προς έγκριση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου διάταξη που θα υποχρεώνει τα κτίρια με τουλάχιστον 10 διαμερίσματα να περιμένουν έως τις 04.00 το πρωί για να βγάζουν έξω τα σκουπίδια.


Στις πληγείσες περιοχές, η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων θα αυξηθεί, ιδίως στα δημόσια πάρκα όπου οι αρουραίοι βρίσκουν συχνά καταφύγιο.


Επιπλέον, οι αρχές θα εγκαταστήσουν στους δρόμους, από αυτήν την εβδομάδα, 336 κάδους απορριμμάτων με μεταλλική επίστρωση οι οποίοι επομένως θα είναι λιγότερο προσβάσιμοι στους αρουραίους.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα με τους αρουραίους συνδέεται με την εικόνα της πόλης και ότι η κατάσταση δεν «είχε επαρκώς αντιμετωπιστεί έως σήμερα».


Το 2016 ο δήμος της Νέας Υόρκης δέχθηκε 31.362 καταγγελίες σχετικά με τους αρουραίους. Σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, το σχέδιο στοχεύει στη μείωση κατά 70% του πληθυσμού των αρουραίων στις τρεις συνοικίες της Νέας Υόρκης με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα, γραμμές ψύξης και κλιματικά καταφύγια για τους κατοίκους.
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM