Η Μέγκαν Μαρκλ θα πάρει μόλις μία λίρα από την Mail on Sunday για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

Η Μέγκαν Μαρκλ θα πάρει μόλις μία λίρα από την Mail on Sunday για παραβίαση ιδιωτικής ζωής Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Mail on Sunday θα καταβάλει στην Μέγκαν Μαρκλ αποζημίωση μόλις μίας λίρας για την παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, για τη δημοσίευση της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της. 

Το συμβολικό ποσό αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, που επίσης επιβεβαιώνουν επίσημα ότι η εφημερίδα- και η ιστοσελίδα της MailOnline- έχουν αποδεχθεί τη δικαστική ήττα και δεν θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Επίσης, το Μέσο θα πληρώσει απροσδιόριστο ποσό για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της δούκισσας του Σάσεξ, επειδή δημοσίευσε μεγάλα αποσπάσματα της επιστολής που είχε στείλει στον Τόμας Μαρκλ. 

Ο Μαρκ Στίβενς, δικηγόρος μέσων ενημέρωσης, σχολίασε στον Guardian ότι συνήθως για τέτοιου είδους παραβίαση της ιδιωτικής ζωής θα περίμενε κανείς αποζημίωση 75.000-125.000 λιρών. Επιπλέον, η Mail on Sunday είναι αντιμέτωπη με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των νομικών εξόδων της Μέγκαν Μαρκλ, που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο λίρες

Από την αρχή της τριετούς νομικής διαμάχης της με την εκδοτική εταιρεία Associated Newspapers, η δούκισσα επέμενε ότι η υπόθεση αφορούσε περισσότερο τις αρχές παρά τα χρήματα. 

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, το δικαστήριο έδωσε εντολή στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα να αποφύγουν να αποκαλύψουν τα ονόματα των πέντε φίλων της Μέγκαν Μαρκλ που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο People το 2018 για τη δούκισσα. Στο παρελθόν η εφημερίδα είχε προσπαθήσει να κατονομάσει τα εν λόγω άτομα στη νομική διαδικασία. 

Επιπλέον, τόσο η ιστοσελίδα όσο και η εφημερίδα υποχρεώθηκαν να δημοσιεύσουν στο πρωτοσέλιδο δήλωση που θα ανέφερε ότι έχασαν την υπόθεση. Μάλιστα, το δικαστήριο διευκρίνισε ακόμη και τη γραμματοσειρά αυτού του κειμένου. Τα Μέσα επέλεξαν να το κάνουν αυτό στις 26 Δεκεμβρίου, μία από τις πιο «ήσυχες» ειδησεογραφικά ημέρες του χρόνου, σχολιάζει ο Guardian. 

Η Associated Newspapers ήθελε να πάει η υπόθεση σε δίκη, αλλά δικαστής κατέληξε σε διαφορετική απόφαση στις αρχές Δεκεμβρίου. Σε αυτή αναφερόταν ότι το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Τόμας Μαρκλ «ήταν προσωπικό, ιδιωτικό και όχι ζήτημα έννομου δημοσίου συμφέροντος». 

Σχολιάζοντας την απόφαση, η Μέγκαν Μαρκλ είχε κάνει λόγο για νίκη που δεν είναι μόνο δική της, αλλά «οποιουδήποτε έχει νιώσει ποτέ να φοβάται να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό» και ζήτησε να αλλάξει η βιομηχανία των ταμπλόιντ, «που προδιαθέτει τους ανθρώπους είναι σκληροί και που βγάζει κέρδος από τα ψέματα». 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ