Νίκη της Μέγκαν Μαρκλ στη δικαστική μάχη με την Mail on Sunday- Η αντίδρασή της

Νίκη της Μέγκαν Μαρκλ στη δικαστική μάχη με την Mail on Sunday- Η αντίδρασή της Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Μία ακόμη «νίκη» εξασφάλισε η Μέγκαν Μαρκλ στον νέο «γύρο» της δικαστικής αντιπαράθεσής της με την Mail on Sunday. 

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε κάνει η εταιρεία Associated Newspapers για την απόφαση σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα παραβίασε την ιδιωτικότητα και τα πνευματικά δικαιώματα της δούκισσας του Σάσεξ όταν δημοσίευσε αποσπάσματα της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018. 

Το εφετείο απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ότι τα αποσπάσματα της επιστολής «ήταν προσωπικά, ιδιωτικά και όχι ζητήματα έννομου δημοσίου συμφέροντος». Η απόφαση αυτή απαλλάσσει την Μέγκαν Μαρκλ από την εμφάνιση σε μία δίκη στην οποία τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της θα έπρεπε να καταθέσουν. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Μέγκαν Μαρκλ τόνισε ότι η νίκη αυτή δεν αφορά μόνο την ίδια και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει να αλλάζει ο βρετανικός Τύπος. 

«Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο δική μου, αλλά οποιουδήποτε έχει νιώσει ποτέ να φοβάται να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό», ανέφερε στη δήλωσή της η δούκισσα του Σάσεξ. 

«Παρότι αυτή η νίκη θέτει προηγούμενο, το πιο σημαντικό είναι ότι τώρα είμαστε συλλογικά αρκετά θαρραλέοι για να αλλάξουμε τη βιομηχανία των ταμπλόιντ, που προδιαθέτει τους ανθρώπους είναι σκληροί και που βγάζει κέρδος από τα ψέματα και τον πόνο που δημιουργούν», επεσήμανε. 

Παράλληλα επέκρινε την εφημερίδα ότι έδωσε συνέχεια στη μεταξύ τους διαμάχη, κάνοντας «μια απλή υπόθεση εξαιρετικά περίπλοκη, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερους τίτλους και να πουλήσει περισσότερες εφημερίδες, ένα μοντέλο που επιβραβεύει το χάος και το βάζει πάνω από την αλήθεια». 

Η Μέγκαν Μαρκλ σημείωσε ότι τα σχεδόν τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό «έχω κάνει υπομονή παρά τον δόλο, τον εκφοβισμό και τις σκόπιμες επιθέσεις». Σήμερα, κατέληξε, «τα δικαστήρια αποφάνθηκαν υπέρ μου, ξανά, επιβεβαιώνοντας ότι η Mail on Sunday, που ανήκει στον λόρδο Τζόναθαν Ρόδερμερ, παραβίασε τον νόμο». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ