Η McDonald's επενδύει 100 εκατ. δολάρια μετά τον σάλο για τα κρούσματα E. coli

Η McDonald's επενδύει 100 εκατ. δολάρια μετά τον σάλο για τα κρούσματα E. coli Facebook Twitter
McDonald's / Φωτ.: Getty Images
0

Η McDonald's επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια για να επιστρέψουν οι πελάτες στα καταστήματα, μετά από ένα ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης από E. coli που συνδέεται με τα κρεμμύδια στα χάμπουργκερ Quarter Pounder του γίγαντα των fast-food.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν 65 εκατομμύρια δολάρια που θα πάνε απευθείας στα franchises που έχουν πληγεί περισσότερο, δήλωσε η εταιρεία. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στα Quarter Pounders ήταν η πιθανή πηγή του E. coli.

Η Taylor Farms στην Καλιφόρνια ανακάλεσε τα κρεμμύδια που ενδεχομένως συνδέονται με την επιδημία. Το Κολοράντο ανέφερε τουλάχιστον 30 περιπτώσεις, η Μοντάνα ανέφερε 19, η Νεμπράσκα 13 και το Νέο Μεξικό 10. Οι ασθένειες αναφέρθηκαν μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 21 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι αρρώστησαν και 34 νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς υγειονομικούς αξιωματούχους. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δήλωσε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει συνεχής ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων σε σχέση με αυτό το ξέσπασμα στα εστιατόρια McDonald's».

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM