«Η Κύπρος δεν έχει υπάρξει ποτέ μέρος της κρίσης στην Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ΥΠΕΞ

Η Κύπρος δεν έχει υπάρξει ποτέ μέρος της κρίσης στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Facebook Twitter
Κωνσταντίνος Κόμπος, φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Κύπρος δεν έχει υπάρξει ποτέ μέρος της κρίσης στην Μέση Ανατολή δήλωσε, ο Κωνσταντίνος Κόμπος υπουργός Εξωτερικών της χώρας μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ. 

Tην αποφυγή διάχυσης της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ειδικά στον Λίβανο και την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου στις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Γαλλίας υπογράμμισε επιπλέον ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. 

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, τόνισε ότι οποιεσδήποτε εμπρηστικές δηλώσεις με στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή είναι καταδικαστέες και ότι η Κύπρος δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης.  

Επίσης, επισήμανε ότι η Κύπρος υποστηρίζει την εφαρμογή του σχεδίου του Αμερικανού Προέδρου και ειδικότερα του Ψηφίσματος 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας όλα τα μέρη να εργαστούν για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ουκρανία, ο Κωνσταντίνος Κόμπος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κύπρου στο Κίεβο υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει όλες τις αποφάσεις που απαιτούνται, ούτως ώστε η στήριξη της ΕΕ να συνεχιστεί για όσο χρειάζεται με εύρωστο και προβλέψιμο τρόπο. Παράλληλα, χαιρέτισε την έγκριση του 14ου πακέτου κυρώσεων από το Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παράκαμψης των κυρώσεων. 

Σε σχέση με τα Δυτικά Βαλκάνια, ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου εξέφρασε την σταθερή δέσμευση και στήριξη της Κύπρου στην ενταξιακή πορεία των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων και ενθάρρυνε για την πλήρη ευθυγράμμιση τους με τους στόχους και τις αποφάσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM