Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι μαχητές του κινήματος θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Ο (ισραηλινός) εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Γνωρίζει ότι κανένα μέρος δεν θα γλιτώσει από τους πυραύλους μας», είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει «να μας περιμένει από ξηρά, θάλασσα και αέρα». Η Χεζμπολάχ είχε πλήξει πολεμικό πλοίο του Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου το 2006.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χεζμπολάχ έχει εξοπλιστεί εδώ και χρόνια με ρωσικής κατασκευής αντιπλοϊκούς πυραύλους Yakhont στη Συρία, όπου δυνάμεις της αγωνίστηκαν κατά τον εμφύλιο στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε σήμερα απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου, σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο», διεμήνυσε ο Νασράλα.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο παρελθόν η Κύπρος έχει επιτρέψει περιστασιακά στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια σύρραξης. Σημειώνει επίσης ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τις δύο βάσεις που διατηρούν στην Κύπρο για επιχειρήσεις στη Συρία και πιο πρόσφατα στην Υεμένη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM