Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του «zero-Covid»: Τέλος τα κέντρα καραντίνας

Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του «zero-Covid»: Τέλος τα κέντρα καραντίνας Facebook Twitter
0

Η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας πως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς ή όσοι έχουν ελαφριά συμπτώματα δεν θα οδηγούνται σε κέντρα καραντίνας, όπως όριζε η πολιτική του «zero-Covid», αλλά θα μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Επίσης, η χώρα κατήργησε τις απαιτήσεις για διενέργεια μοριακού τεστ για τους περισσότερους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Ακόμα, ανακοινώθηκε: 

  • Περιορισμοί, όπως το lockown, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε προσδιορισμένες περιοχές - για παράδειγμα σε ορισμένα κτήρια, μονάδες και ορόφους, αντί για lockdown σε μία ολόκληρη πόλη
  • Οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να «απελευθερώνονται» σε διάστημα πέντε ημερών, εάν δεν εντοπιστούν νέα κρούσματα.
  • Τα σχολεία θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά εάν δεν υπάρχει διαδεδομένη εστία μόλυνσης στις δομές τους

Η χαλάρωση των μέτρων έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά τις εκτεταμένες διαδηλώσεις στη χώρα κατά των σκληρών περιορισμών. 

Τα κέντρα καραντίνας είχαν καταστεί φόβητρο για τους πολίτες, καθώς χωρίζονταν από τις οικογένειές τους και σε ορισμένες περιπτώσεις σέρνονταν - κυριολεκτικά - σε αυτά. Τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί από πολλά βίντεο, που δείχνουν φρουρούς να μεταφέρουν άτομα με τη βία. 

Η νέα τάξη πραγμάτων όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Covid αποτελεί ένα ισχυρό σήμα πως η Κίνα μετακινείται από την πολιτική του «zero-Covid» και προχωρά σε μία εποχή συμβίωσης με τον ιό, όπως γίνεται και αλλού στον κόσμο. Να σημειωθεί ωστόσο, πως οι αλλαγές έρχονται την ώρα που καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινώς - περί τα 30.000.

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν τονίσει τη σημασία της επιτάχυνσης των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους. «Όλες οι δομές πρέπει να προσκολληθούν στη βελτίωση των ποσοστών εμβολιασμού ατόμων 60-79 ετών, να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς των 80 και άνω» αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ