Η Ιταλία απαλλάσσει ηλικιωμένους με χαμηλό εισόδημα από την ετήσια εισφορά στην δημόσια τηλεόραση

Η Ιταλία απαλλάσσει ηλικιωμένους με χαμηλό εισόδημα από την ετήσια εισφορά στην δημόσια τηλεόραση Facebook Twitter
0

O Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανακοίνωσε ότι βάσει απόφασης της κυβέρνησής του, οι ηλικιωμένοι άνω των εβδομήντα πέντε ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ, στο εξής, δεν θα πρέπει να πληρώνουν την εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης Rai. Tο τέλος αυτό, ανέρχεται σε ενενήντα ευρώ τον χρόνο.

O Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, δεν θα πρέπει να καταβάλουν, πλέον, τη σχετική εισφορά, τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί, σε ένα βαθμό, μια προεκλογική κίνηση της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Από την στιγμή, μάλιστα, που στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, είχε προτείνει την ολική κατάργηση της εισφοράς υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Προκαλώντας, όμως, αρνητικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μείωση του δημόσιου χρέους της, για την γενικότερη, ενάρετη διαχείριση των δημοσιονομικών της και υπέρ της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Rai στηρίζει την απόφαση και τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο συνάδει με την κοινωνική αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM