Η Ισπανία προσλαμβάνει περισσότερους αστυνομικούς επειδή κατακλύζεται από τουρίστες

Η Ισπανία προσλαμβάνει περισσότερους αστυνομικούς επειδή κατακλύζεται από τουρίστες Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Fernando Villar
0

Το φαινόμενο με τις μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης αναμένεται να χαλαρώσει, καθώς η ισπανική αστυνομία εργάζεται για την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού για να αντιμετωπίσει την έκρηξη της τουριστικής κίνησης.

Με τις 200 νέες προσλήψεις, συνολικά περισσότεροι από 600 αξιωματικοί θα εργαστούν στο αεροδρόμιο για να ελέγχουν τη ροή ξένων τουριστών που έχει αυξηθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ισαμπέλ Ροντρίγκεθ.

Πρόσθεσε ότι τα άλλα αεροδρόμια της χώρας που έχουν αύξηση του αριθμού τουριστών θα έχουν επίσης περισσότερους αστυνομικούς.

Οι μεγάλες ουρές στη Μαδρίτη είναι παρόμοιες με τα προβλήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια της Βρετανίας, του Άμστερνταμ και αλλού στην Ευρώπη λόγω της επανέναρξης των ταξιδιών, καθώς η πανδημία υποχωρεί.

Η ισπανική Iberia του Ομίλου International Airlines διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα για καθυστερήσεις και χάος στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Μπαράχας της Μαδρίτης και είπε ότι περίπου 15.000 επιβάτες της έχουν χάσει την πτήση τους από την 1η Μαρτίου.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε λέγοντας ότι κανείς δεν έχει χάσει την πτήση του στο αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται η Aena SME.

«Τους τελευταίους μήνες η Εθνική Αστυνομία δεν έχει καταγράψει ούτε μία καταγγελία για ακυρωμένες πτήσεις. Δεν υπάρχουν ουρές ή καθυστερήσεις που να υπερβαίνουν τις συνοπτικές καταστάσεις που δημιουργούνται από τη σύμπτωση πολλών πτήσεων εκτός της ζώνης Σένγκεν», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Οι άνθρωποι από τη ζώνη Σένγκεν, μια ομάδα 26 ευρωπαϊκών χωρών, η οποία περιλαμβάνει την Ισπανία, μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς να προσκομίζουν διαβατήρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 18,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα διέλθουν από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης τον Ιούνιο φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM