Η Ισπανία κατάσχεσε θαλαμηγό Ρώσου ολιγάρχη, αξίας 99 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Ισπανία κατάσχεσε θαλαμηγό Ρώσου ολιγάρχη, αξίας 99 εκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
Φωτ.: Boatinternational
0

Η ισπανική αστυνομία κατάσχεσε ένα σούπερ γιοτ που ανήκε στον Ρώσο ολιγάρχη Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, ανέφεραν νωρίτερα σήμερα, οι τοπικές Αρχές.

Οι αρχές της Ισπανίας έχουν προχωρήσει στην κράτηση και άλλων σούπερ γιοτ για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε Ρώσους κατά των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ως «απάντηση» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με αξία άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ (99 εκατομμύρια δολάρια), το «Tango», μήκους 78 μέτρων, κατασχέθηκε σε ναυπηγείο στο νησί Μαγιόρκα στη Μεσόγειο, ανέφερε η αστυνομία της Guardia σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής για την εξέλιξη αυτή δεν έχει προχωρήσει σε σχόλιο εκπρόσωπος του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέκσελμπεργκ .

Ο ολιγάρχης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, τέθηκε υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ για φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε σε λίστα μελών του στενού κύκλου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν που στοχοποιήθηκαν ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Reuters, η κατάσχεση του «Tango» ήταν η πρώτη του είδους που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατόπιν εντολής των αρχών των ΗΠΑ.

Η Guardia Civil είπε ότι είχε ενεργήσει σε μία κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν η ίδια, το FBI και οι Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI).

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ