Η ΙΑΤΑ ετοιμάζει «ταξιδιωτικό πάσο» για τον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου

Η ΙΑΤΑ ετοιμάζει «ταξιδιωτικό πάσο» για τον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα «ταξιδιωτικό πάσο» για τον κορωνοϊό. EPA/NEIL HALL
0

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα «ταξιδιωτικό πάσο» για τον κορωνοϊό.

Η IATA ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα «ταξιδιωτικό πάσο» (travel pass) για την COVID-19 στα τέλη Μαρτίου, θέτοντας σε εφαρμογή ένα ψηφιακό σύστημα για τα αποτελέσματα των τεστ και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα βοηθήσει να διευκολυνθούν τα διεθνή ταξίδια.

Όπως υπογράμμισε, είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να χορηγούν στους πολίτες τους ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να ενσωματωθούν στο ταξιδιωτικό της πάσο.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα να εργαστούν πάνω σε ένα σχέδιο έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ, σε μια προσπάθεια διάσωσης του τουρισμού.

Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως αυτές της Ελλάδας και της Ισπανίας, πιέζουν για γρήγορη έγκριση πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδέψουν ξανά, ωστόσο, άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, φαίνονται πιο απρόθυμες, καθώς οι αξιωματούχοι λένε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει εκ των πραγμάτων, υποχρέωση εμβολιασμού και να εισάγει διακρίσεις για εκείνους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο του Χίθροου κατέγραψε ετήσιες ζημίες 2 δισ. λιρών (2,33 δισ. ευρώ) μετά την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τη δεκαετία του '70.

Το Χίθροου κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κοινά, διεθνή ταξιδιωτικά πρότυπα προκειμένου να μπορέσουν οι επιβάτες να αρχίσουν και πάλι να πετούν το καλοκαίρι και να παράσχει φοροελαφρύνσεις για τις εταιρίες λειτουργίας αεροδρομίων προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM