Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι φαλαινών για "επιστημονικούς" λόγους

Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι φαλαινών για "επιστημονικούς" λόγους Facebook Twitter
3

Η Ιαπωνία αποφάσισε να συνεχίσει το κυνήγι φαλαινών για «επιστημονικούς» λόγους στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως αναφέρει σήμερα ο ιαπωνικός Τύπος, μόλις δύο εβδομάδες αφού απαγορεύθηκε το κυνήγι των κητοειδών στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το πρακτορείο Kyodo, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τροποποιήσει το πρόγραμμα της λεγόμενης επιστημονικής αλιείας, μειώνοντας κυρίως το ποσοστό των αλιευμάτων.

Ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής υπηρεσίας αλιείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Ιαπωνία είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι δεν θα προχωρήσει στο κυνήγι φαλαινών στην Ανταρκτική για πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια, μετά τη σχετική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ). Το ΔΠΔ έκρινε ότι η Ιαπωνία συγκαλύπτει μια εμπορική δραστηριότητα με ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας.

Βάσει της απόφασης της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, η οποία έδωσε εντολή στην Ιαπωνία να σταματήσει την φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, η ιαπωνική υπηρεσία αλιείας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την επόμενη ετήσια εκστρατεία κυνηγιού φάλαινας, που αναμενόταν να ξεκινήσει αυτό τον χειμώνα και να διαρκέσει δύο ή τρεις μήνες.

Όμως ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αυτής διευκρίνισε ότι η Ιαπωνία σκοπεύει «να συνεχίσει το πρόγραμμα έρευνας φαλαινοθηρίας άλλου, όπως προβλεπόταν».

Πηγή: ΑΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οχι απλά ηλίθιοι, αλλά πανηλίθιοι. Το κυνήγι της φάλαινας είναι βαριά ζημιογόνο. Όσο μεγαλύτερο το ζώο και όσο περισσότερα χρόνια ζει (οι φάλαινες γίνονται 55 - 75), τόσο περισσότερα βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες μαζεύονται στους ιστούς του, Οι γιαπωνέζοι καταναλωτές το ξέρουν και αποφεύγουν το κρέας της φάλαινας. To ίδιο οι νορβηγοί και οι ισλανδοί.Κανένας θα το αγόραζε, αν το κράτος δεν επιδοτούσε χοντρά την τιμή του και αν δεν έκανε τις 1000+1 καμπάνιες γιά την διάδοση του. Ακόμα και με αυτές τις προσπάθειες, το ιαπωνικό κράτος "κάθεται" πάνω σε 3000 τόνους κατεψυγμένου κρέατος φάλαινας που μένει απούλητο στα ψυγεία.Ο μοναδικός λόγος γιά το κυνήγι είναι η βλαμμένη αντίληψη των γιαπωνέζων σχετικά με τις παραδόσεις τους. Σίγουρα όχι το κέρδος - που δεν υπάρχει.
Καθολου ηλιθιοι.Αντιθετα πανεξυπνοι και με αρχες.Η μαλλον με μια,μονον,ουσιαστικα "βιβλικης" ισχυος αρχη.Την οποια εξεπαιδευθησαν τις τελευταιες δεκαετιες να τηρουν απαραβατα."Εν αρχη ην το κερδος....."