Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι φαλαινών για "επιστημονικούς" λόγους

Η Ιαπωνία συνεχίζει το κυνήγι φαλαινών για "επιστημονικούς" λόγους Facebook Twitter
3

Η Ιαπωνία αποφάσισε να συνεχίσει το κυνήγι φαλαινών για «επιστημονικούς» λόγους στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως αναφέρει σήμερα ο ιαπωνικός Τύπος, μόλις δύο εβδομάδες αφού απαγορεύθηκε το κυνήγι των κητοειδών στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το πρακτορείο Kyodo, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τροποποιήσει το πρόγραμμα της λεγόμενης επιστημονικής αλιείας, μειώνοντας κυρίως το ποσοστό των αλιευμάτων.

Ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής υπηρεσίας αλιείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Ιαπωνία είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι δεν θα προχωρήσει στο κυνήγι φαλαινών στην Ανταρκτική για πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια, μετά τη σχετική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ). Το ΔΠΔ έκρινε ότι η Ιαπωνία συγκαλύπτει μια εμπορική δραστηριότητα με ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας.

Βάσει της απόφασης της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, η οποία έδωσε εντολή στην Ιαπωνία να σταματήσει την φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, η ιαπωνική υπηρεσία αλιείας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την επόμενη ετήσια εκστρατεία κυνηγιού φάλαινας, που αναμενόταν να ξεκινήσει αυτό τον χειμώνα και να διαρκέσει δύο ή τρεις μήνες.

Όμως ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αυτής διευκρίνισε ότι η Ιαπωνία σκοπεύει «να συνεχίσει το πρόγραμμα έρευνας φαλαινοθηρίας άλλου, όπως προβλεπόταν».

Πηγή: ΑΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οχι απλά ηλίθιοι, αλλά πανηλίθιοι. Το κυνήγι της φάλαινας είναι βαριά ζημιογόνο. Όσο μεγαλύτερο το ζώο και όσο περισσότερα χρόνια ζει (οι φάλαινες γίνονται 55 - 75), τόσο περισσότερα βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες μαζεύονται στους ιστούς του, Οι γιαπωνέζοι καταναλωτές το ξέρουν και αποφεύγουν το κρέας της φάλαινας. To ίδιο οι νορβηγοί και οι ισλανδοί.Κανένας θα το αγόραζε, αν το κράτος δεν επιδοτούσε χοντρά την τιμή του και αν δεν έκανε τις 1000+1 καμπάνιες γιά την διάδοση του. Ακόμα και με αυτές τις προσπάθειες, το ιαπωνικό κράτος "κάθεται" πάνω σε 3000 τόνους κατεψυγμένου κρέατος φάλαινας που μένει απούλητο στα ψυγεία.Ο μοναδικός λόγος γιά το κυνήγι είναι η βλαμμένη αντίληψη των γιαπωνέζων σχετικά με τις παραδόσεις τους. Σίγουρα όχι το κέρδος - που δεν υπάρχει.
Καθολου ηλιθιοι.Αντιθετα πανεξυπνοι και με αρχες.Η μαλλον με μια,μονον,ουσιαστικα "βιβλικης" ισχυος αρχη.Την οποια εξεπαιδευθησαν τις τελευταιες δεκαετιες να τηρουν απαραβατα."Εν αρχη ην το κερδος....."

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ