Η Ιαπωνία σκότωσε πτεροφάλαινα πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα

Η Ιαπωνία σκότωσε πτεροφάλαινα πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα	Facebook Twitter
Η πτεροφάλαινα που θανατώθηκε στην Ιαπωνία / Χ
0

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια, η κύρια εταιρεία φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας σκότωσε μία πτεροφάλαινα.

Η εταιρεία Kyodo Senpaku έδωσε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται η πρώτη πτεροφάλαινα που σκότωσε για εμπορικούς σκοπούς μετά από 50 χρόνια σε ιαπωνικά ύδατα. Σημειώνεται ότι, η πτεροφάλαινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο στον κόσμο, μετά τη γαλάζια φάλαινα.

H Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (UICN) κατατάσσει τις πτεροφάλαινες μεταξύ των «ευάλωτων» ειδών. Μετά από αυτή, άλλες τέσσερις πτεροφάλαινες έχουν κυνηγηθεί έκτοτε από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στο AFP εικονίζεται το κήτος νεκρό την ώρα που το ανεβάζουν πάνω στο φαλαινοθηρικό.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις τρεις χώρες, μαζί με τη Νορβηγία και την Ισλανδία, που εξακολουθούν να κυνηγούν και να σκοτώνουν φάλαινες. Η χώρα πρόσθεσε φέτος την πτεροφάλαινα στον κατάλογό της με τα θεμιτά θηράματα, στον οποίο περιλαμβάνονταν ήδη η βόρεια ρυγχοφάλαινα, η φάλαινα του Μπράιντ και η Ανταρκτοφάλαινα.  «Πρόκειται για την πρώτη από το 1976 σύλληψη πτεροφάλαινας στο πλαίσιο της ιαπωνικής φαλαινοθηρίας για εμπορικούς σκοπούς», δήλωσε ο Μασούο Ίντε, εκπρόσωπος της φαλαινοθηρικής εταιρείας Kyodo Senpaku.

Αυτή η αρσενική φάλαινα είχε μήκος 19,61 μ. και ζύγιζε τουλάχιστον 55 τόνους, δήλωσε στο AFP.  Το πλήρωμα του πλοίου στη συνέχεια διαμέλισε το πτώμα και κατέψυξε και αποθήκευσε το κρέας μέσα στο πλοίο.

Η Ιαπωνία, η οποία θεωρεί πως το κρέας της φάλαινας ήταν μια ουσιώδης πηγή πρωτεϊνών στα χρόνια μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εγκατέλειψε τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (CBI) το 2019. Έκτοτε έχει επαναλάβει φανερά τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς σκοπούς, αποκλειστικά μέσα στα δικά της ύδατα. Φέτος η κυβέρνηση επέτρεψε στους φαλαινοθήρες να σκοτώσουν έως 376 φάλαινες, ανάμεσά τους 59 πτεροφάλαινες από τις 19.299 που εκτιμάται ότι ζουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM