Η Χίλαρι Κλίντον μάζεψε 154 εκ. δολάρια για την εκστρατεία της

Η Χίλαρι Κλίντον μάζεψε 154 εκ. δολάρια για την εκστρατεία της Facebook Twitter
0

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 154 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας τον Σεπτέμβριο, ένα ευπρόσδεκτο ρεκόρ κι ενώ οι δωρεές– έστω και μικροποσών– εισρέουν προς τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

 

Τον Αύγουστο η ομάδα της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος είχε συγκεντρώσει 143 εκατομμύρια δολάρια και εκείνη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου 90 εκατομμύρια δολάρια. Είναι σύνηθες τα ποσά να αυξάνονται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, την 8η Νοεμβρίου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα κατανεμηθούν μεταξύ της επίσημης επιτροπής εκστρατείας της (84 εκατομμύρια) και του Δημοκρατικού Κόμματος (70 εκατομμύρια δολάρια).

 

Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να προσφέρει παρά το ανώτερο 2.700 δολάρια σε έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, όσα απομένουν κατανέμονται στις εθνικές επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος και στις Πολιτείες.

 

Η πρώην ΥΠΕΞ και το επιτελείο της είχαν ξεκινήσει τον μήνα Οκτώβριο με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, απ’ όπου χρηματοδοτήθηκαν οι διαφημιστικές καμπάνιες στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το Διαδίκτυο.

 

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι προσέφεραν δωρεές τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και 2,6 εκατομμύρια από την έναρξη της εκστρατείας της.

 

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προς το παρόν δώσει στη δημοσιότητα το ποσό που συγκέντρωσε για τον μήνα Σεπτέμβριο.

 

Ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον στηρίζεται περισσότερο σε σύγκριση με τον αντίπαλό της στις πριβέ δεξιώσεις για την συγκέντρωση δωρεών, όπου το εισιτήριο εισόδου στοιχίζει δεκάδες ή ακόμα κι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά άτομο.

 

Ο δισεκατομμυριούχος από την πλευρά του είχε δηλώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι είχε συμβάλει με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική του εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο. Οι δωρεές, έστω και χαμηλές, οι οποίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών εκτινάχθηκαν: 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM