Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε σκίτσο απέναντι στον «μαινόμενο ταύρο» Ντόναλντ Τραμπ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε σκίτσο απέναντι στον «μαινόμενο ταύρο» Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Εκτός από πρόσωπο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το παγκόσμιο μαθητικό κίνημα για το Κλίμα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποτελεί πλέον και επισήμως «μούσα» των πολιτικών σκιτσογράφων. 

Με την ανυποχώρητη στάση της για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία κατάφερε να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες ανηλίκους ανά τον κόσμο, που κάθε βδομάδα συμμετέχουν στις πορείες στις «Παρασκευές για το Μέλλον». Στην προσπάθειά της όμως έκανε και αρκετούς ισχυρούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων και ο λαλίστατος και άκρως ειρωνικός εναντίον της, 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Τη Δευτέρα, 16χρονη ακτιβίστρια άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, καταδικάζοντας την ολιγωρία των ηγετών στην αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή. Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε με ένα tweet που ειρωνευόταν την Τούνμπεργκ. Αναρτώντας έναν σύνδεσμο του Wired με τις προειδοποιήσεις της ανήλικης ότι ««άνθρωποι υποφέρουν, πεθαίνουν και ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν», ο Τραμπ σχολίασε σκωπτικά πως του φαίνεται «ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!». Άμεση ήταν και η αντίδραση της Τούνμπεργκ που άλλαξε το βιογραφικό της στο Facebook, περιλαμβάνοντας την περιγραφή του Τραμπ.

Την ίδια μέρα, ο ιστότοπος AL.com δημοσίευσε ένα σκίτσο από τον πολιτικό καρτουνίστα J.D.Crowe που απεικονίζει την Τούνμπεργκ ως το διάσημο γλυπτό του «Κοριτσιού που δεν φοβάται», απέναντι στον πασίγνωστο μαινόμενο ταύρο του Arturo Di Modica. Στον ρόλο του ταύρου είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε σκίτσο απέναντι στον «μαινόμενο ταύρο» Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter

Το γλυπτό του «Κοριτσιού που δεν φοβάται», της Kristen Visbal, είχε εγκατασταθεί απέναντι από τον ταύρο στη Wallstreet, το 2017, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, στη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM