Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδήλωσε μόνη στις Βρυξέλλες- κι εξηγεί γιατί

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδήλωσε μόνη της μπροστά από τη σουηδική πρεσβεία στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η γνωστή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ εθεάθη σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαμαρτυρήθηκε μόνη της μπροστά από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Σουηδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  για την αποψίλωση των δασών.

Στο Twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ εξήγησε τον λόγο της παρουσίας της στις Βρυξέλλες. 

Η Σουηδία, η χώρα καταγωγής της, ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τη δασοκομία, επεσήμανε η ακτιβίστρια, διευκρινίζοντας ότι ήταν η «243η εβδομάδα απεργίας της για το κλίμα».

«Ενώ έχουμε πολλά δέντρα σε φυτείες που προορίζονται να κοπούν, οι μονοκαλλιεργητικές φυτείες δεν είναι δάση. Χάνουμε τα τελευταία φυσικά δάση, τα οποία είναι ανεκτίμητα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM