Η Γερμανία επωφελείται με ξεδιάντροπο τρόπο από την κρίση

Η Γερμανία επωφελείται με ξεδιάντροπο τρόπο από την κρίση Facebook Twitter
0

Βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα (L' Eco), σε άρθρο της με υπέρτιτλο «Η Γερμανία επωφελείται  της κρίσης στην ευρωζώνη», τονίζει ότι η χώρα που συγκεντρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ευρωπαϊκά προβλήματα, δεν είναι η Ισπανία αλλά η Γερμανία, η οποία, στην πράξη, επωφελείται με ξεδιάντροπο τρόπο από αυτή την κρίση.

Στο άρθρο τονίζεται ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμάται ευρέως και εδώ και καιρό για μία χώρα τόσο δυνατή οικονομικά όπως η Γερμανία και η ανταγωνιστικότητα του πρώτου παγκοσμίως εξαγωγέα ενισχύεται από ένα «φθηνό» ευρώ. «Έπειτα, η Γερμανία χρηματοδοτείται με επιτόκια που θα ζήλευαν όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Χθες, είχαμε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ, 1,33% για το δεκαετές επιτόκιο. Με πραγματικούς όρους, η Γερμανία κερδίζει χρήματα, επενδύοντας...», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Η Γερμανία, με την αποπληθωριστική μισθολογική πολιτική της, τα τελευταία δέκα χρόνια, δημιούργησε προβλήματα σε κοινωνικό επίπεδο, σε μια μη αμελητέα μερίδα του πληθυσμού. «Αλλά, συνολικά, η Γερμανία επωφελείται της κρίσης στην ευρωζώνη. Είναι η μόνη χώρα, στην οποία οι οικονομικές προοπτικές βελτιώθηκαν πρόσφατα. Είναι η μόνη μόνη χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας είναι πιο χαμηλό από ό,τι πριν την κρίση» τονίζει ο αρθρογράφος.

Τέλος τονίζεται πως όσο η κρίση στην ευρωζώνη κερδίζει σε ένταση, τόσο η πίεση αυξάνεται στο Βερολίνο. «Γιατί δεν θα μπορούσαμε εύκολα να δεχθούμε, το να μην γίνει πιο ευέλικτη, η τόσο δογματική δημοσιονομική και χρηματοοικονομική άποψη της 'Αγκελα Μέρκελ και ΣΙΑ. Όλοι, πλέον, περιμένουν μια χειρονομία της Γερμανίας για να σβήσει την πυρκαγιά. Αν εξακολουθεί να θέλει να ρίχνει νερό για να κινήσει τον μύλο της, η ατμομηχανή της Ευρώπης δεν έχει πλέον άλλη επιλογή. Θα πρέπει να προσδέσει όλα τα βαγόνια», καταλήγει η εφημερίδα.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM