Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά στους νέους και υπηρεσίες έκτακτης αντισύλληψης σε όλες τις γυναίκες

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά στους νέους και δωρεάν, έκτακτες υπηρεσίες αντισύλληψης σε όλες τις γυναίκες Facebook Twitter
0

Δωρεάν προφυλακτικά διατίθενται πλέον στους νέους κάτω των 26 ετών στα γαλλικά φαρμακεία, στο πλαίσιο της «μικρής επανάστασης στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη», όπως αποκάλεσε την πρωτοβουλία ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η νέα στρατηγική για την υγεία, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) μεταξύ των νέων στη Γαλλία, τέθηκε σε εφαρμογή την Κυριακή, 1/1/2023, ενώ είχε ανακοινωθεί από τον Μακρόν τον Δεκέμβριο.

Αρχικά απευθυνόταν σε άτομα ηλικίας 18-25 ετών, αλλά αργότερα επεκτάθηκε και στους ανηλίκους. 

Η επείγουσα αντισύλληψη  είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν σε όλες τις γυναίκες χωρίς ιατρική συνταγή από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου Ολιβιέ Βεράν τη Δευτέρα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, οι Γαλλίδες κάτω των 26 ετών είχαν ήδη πρόσβαση σε δωρεάν αντισύλληψη. Αυτό περιελάμβανε συμβουλευτική από γιατρούς ή μαίες και ιατρικές υπηρεσίες ανάλογα με την αντισυλληπτική μέθοδο που είχαν επιλέξει. 

Τα τελευταία μέτρα έρχονται καθώς οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το ποσοστό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά περίπου 30% το 2020 και το 2021, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη. Είναι απαραίτητο ώστε οι νέοι μας να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής», δήλωνε ο Μακρόν τον Δεκέμβριο, προαναγγέλλοντας το μέτρο.
 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM