Η Europol καλεί την Ευρώπη να προστατεύσει χιλιάδες παιδιά από δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Η Europol καλεί την Ευρώπη να προστατεύσει χιλιάδες παιδιά από δίκτυα εμπορίας ανθρώπων Facebook Twitter
0

Η Europol προειδοποίησε σήμερα τα ευρωπαϊκά κράτη να κάνουν περισσότερα ώστε να προστατεύσουν χιλιάδες παιδιά από το να πέσουν στα χέρια δουλεμπόρων που δρουν σε εγκληματικά δίκτυα ή ακόμα και στις ίδιες τους τις οικογένειες. 

Οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερο παιδιά από χώρες όπως η Νιγηρία και το Βιετνάμ και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται σε αγροκτήματα και εργοστάσια ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

«Τα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης πρέπει να προστατεύονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» τονίζει η επικεφαλής της Europol Κατρίν Ντε Μπολ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.


Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αυτά τα παιδιά τα αναγκάζουν να επαιτούν, να κλέβουν στον δρόμο ή από καταστήματα, ενώ τα δίνουν σε παράνομες υιοθεσίες και τα υποχρεώνουν σε ψεύτικους γάμους, σύμφωνα με την έκθεση.

Εξάλλου, η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη και υπερτερεί της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ως κυρίαρχη μορφή της σύγχρονης δουλείας σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών της Βρετανίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.Πολλά παιδιά πωλούνται σε εγκληματικά δίκτυα από τις ίδιες τους τις οικογένειες με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, ενώ άλλα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή διακίνησης απευθείας από τους συγγενείς τους, καταδεικνύει η έρευνα της Europol.

«Οι δράστες εμπορίας ανθρώπων συχνά στρατολογούν τους γονείς και τα παιδιά τους... κατόπιν χρησιμοποιούν τα παιδιά εναντίον των οικογενειών ώστε να τις ελέγχουν» είπε στο Thomson Reuters Foundation η Ντέμπι Μπιντλ, η διευθύντρια προγράμματος της οργάνωσης ECPAT UK.

«Τα παιδιά θύματα απλά δεν αποκαλύπτονται, καθώς συχνά δεν γνωρίζουν ότι τα εκμεταλλεύονται» συμπλήρωσε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης.

«Η Ευρώπη χρειάζεται καλύτερους συνοριακούς ελέγχους για τα παιδιά, παροχή στήριξης και υπηρεσιών στα θύματα ώστε να... μην καταλήξουν ξανά στο να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ