Η εταιρεία online dating Bumble έκλεισε για μία εβδομάδα- Για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι

Η εταιρεία online dating Bumble έκλεισε για μία εβδομάδα- Για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Bumble, η εφαρμογή γνωριμιών όπου οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για την πρώτη κίνηση, έκλεισε προσωρινά όλα τα γραφεία της αυτήν την εβδομάδα, με σκοπό να καταπολεμήσει το άγχος στο χώρο εργασίας.

Οι πάνω από 700 υπάλληλοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, έλαβαν οδηγία να αποσυνδεθούν και να επικεντρωθούν στον εαυτό τους.

Ένας ανώτερος υπάλληλος αποκάλυψε στο Twitter ότι η ιδρύτρια της εταιρείας, Whitney Wolfe Herd έκανε την κίνηση «έχοντας  υπολογίσει ορθά τη συλλογική μας εξουθένωση».

Η Bumble είχε μια από τις πιο πολυάσχολες χρονιές της καθώς φέτος έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο ενώ αυξήθηκαν ραγδαία και οι χρήστες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο «ότι όλοι οι υπάλληλοι της Bumble θα έχουν μια πλήρως αμειβόμενη, εκτός σύνδεσης εβδομάδα διακοπών τον Ιούνιο». Όπως και έγινε.

Εκπρόσωπος της Bumble είπε ότι θα υπάρξει ένα έκτακτο προσωπικό για τη λειτουργία της εταιρείας, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης της εφαρμογής αντιμετωπίσει προβλήματα. Στη συνέχεια, θα δοθεί άδεια σε αυτούς τους υπαλλήλους, ώστε όλοι να έχουν λάβει την άδεια της μιας εβδομάδας.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού της Bumble, συνολικά πάνω από 700 άτομα, απολαμβάνουν αυτήν την εβδομάδα.

Το app της Bumble έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του κατά την περίοδο της πανδημίας λόγω των περιορισμών που επέβαλε το lockdown. 


Ο αριθμός των χρηστών επί πληρωμή σε όλα τα Bumble και Badoo, που ανήκει στο Bumble, αυξήθηκε κατά 30% τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Η κ. Wolfe Herd έγινε επίσης η νεότερη γυναίκα, στα 31 της χρόνια, όταν έβαλε την εταιρεία στο χρηματιστήριο, λέγοντας στην ομιλία της, ότι ήθελε να κάνει το Διαδίκτυο «ένα πιο ευγενικό, πιο υπεύθυνο μέρος».

Σε ό,τι αφορά στις ώρες εργασίας για τους υπαλλήλους, δε, δεν ισχύει το 9-5 αλλά οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες που θέλουν, αρκεί να ολοκληρωθεί η δουλειά τους.

Η λειτουργία της εταιρείας έρχεται σε αντίθετα με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, των οποίων οι υπάλληλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει παράπονα για την πολιτική τους.

Μεταξύ αυτών και η Amazon, οι πολιτικές της οποίας, βασίζονται στην πεποίθηση του Τζεφ Μπέζος ότι οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως τεμπέληδες, όπως δήλωσε πρώην αντιπρόεδρος τους, στους New York Times.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ