Η εταιρεία online dating Bumble έκλεισε για μία εβδομάδα- Για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι

Η εταιρεία online dating Bumble έκλεισε για μία εβδομάδα- Για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Bumble, η εφαρμογή γνωριμιών όπου οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για την πρώτη κίνηση, έκλεισε προσωρινά όλα τα γραφεία της αυτήν την εβδομάδα, με σκοπό να καταπολεμήσει το άγχος στο χώρο εργασίας.

Οι πάνω από 700 υπάλληλοι της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, έλαβαν οδηγία να αποσυνδεθούν και να επικεντρωθούν στον εαυτό τους.

Ένας ανώτερος υπάλληλος αποκάλυψε στο Twitter ότι η ιδρύτρια της εταιρείας, Whitney Wolfe Herd έκανε την κίνηση «έχοντας  υπολογίσει ορθά τη συλλογική μας εξουθένωση».

Η Bumble είχε μια από τις πιο πολυάσχολες χρονιές της καθώς φέτος έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο ενώ αυξήθηκαν ραγδαία και οι χρήστες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο «ότι όλοι οι υπάλληλοι της Bumble θα έχουν μια πλήρως αμειβόμενη, εκτός σύνδεσης εβδομάδα διακοπών τον Ιούνιο». Όπως και έγινε.

Εκπρόσωπος της Bumble είπε ότι θα υπάρξει ένα έκτακτο προσωπικό για τη λειτουργία της εταιρείας, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης της εφαρμογής αντιμετωπίσει προβλήματα. Στη συνέχεια, θα δοθεί άδεια σε αυτούς τους υπαλλήλους, ώστε όλοι να έχουν λάβει την άδεια της μιας εβδομάδας.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού της Bumble, συνολικά πάνω από 700 άτομα, απολαμβάνουν αυτήν την εβδομάδα.

Το app της Bumble έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του κατά την περίοδο της πανδημίας λόγω των περιορισμών που επέβαλε το lockdown. 


Ο αριθμός των χρηστών επί πληρωμή σε όλα τα Bumble και Badoo, που ανήκει στο Bumble, αυξήθηκε κατά 30% τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Η κ. Wolfe Herd έγινε επίσης η νεότερη γυναίκα, στα 31 της χρόνια, όταν έβαλε την εταιρεία στο χρηματιστήριο, λέγοντας στην ομιλία της, ότι ήθελε να κάνει το Διαδίκτυο «ένα πιο ευγενικό, πιο υπεύθυνο μέρος».

Σε ό,τι αφορά στις ώρες εργασίας για τους υπαλλήλους, δε, δεν ισχύει το 9-5 αλλά οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες που θέλουν, αρκεί να ολοκληρωθεί η δουλειά τους.

Η λειτουργία της εταιρείας έρχεται σε αντίθετα με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, των οποίων οι υπάλληλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει παράπονα για την πολιτική τους.

Μεταξύ αυτών και η Amazon, οι πολιτικές της οποίας, βασίζονται στην πεποίθηση του Τζεφ Μπέζος ότι οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως τεμπέληδες, όπως δήλωσε πρώην αντιπρόεδρος τους, στους New York Times.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM