Χιλιάδες υπογραφές για να μην επιστρέψει ο Τζεφ Μπέζος από το Διάστημα

Χιλιάδες υπογραφές για να μην επιστρέψει ο Τζεφ Μπέζος από το Διάστημα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Στις 20 Ιουλίου ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα πετάξει στο Διάστημα και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου θέλουν να μην επιστρέψει στη Γη. 

Όπως εντόπισε ο Insider, μέσα σε μία εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου έχουν ήδη υπογράψει δικτυακές καμπάνιες ζητώντας να μην επιτραπεί στον κροίσο η επανείσοδος στον πλανήτη. 

Ο ιδρυτής της Amazon θα πετάξει με τον αδελφό του και έναν ακόμα βαθύπλουτο επιβάτη που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθεί μαζί με τον δισεκατομμυριούχο στην πρώτη επανδρωμένη πτήση του New Shepard της εταιρείας Blue Origin στο Διάστημα. 

Χιλιάδες υπογραφές για να μη επιτραπεί στον Τζεφ Μπέζος η επιστροφή στη Γη από το Διάστημα Facebook Twitter

Ασχέτως του αν το εννοούν ή «αστειεύονται», περισσότεροι από 57.000 άνθρωποι δηλώνουν πως θα προτιμούσαν να μην επιστρέψει στη Γη ο δισεκατομμυριούχος, με δύο καμπάνιες που ζητούν να μην επιτραπεί η επανείσοδος του διαστημικού σκάφους στον πλανήτη. 

«Δισεκατομμυριούχοι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη γη ή στο διάστημα», γράφει ο Ric G που ξεκίνησε την πιο δημοφιλή από τις δύο καμπάνιες, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 37.000 υπογραφές. Ο Jose Ortiz που βρίσκεται πίσω από την δεύτερη συλλογή υπογραφών, υποστηρίζει πως ο Μπέζος είναι ένας «σατανικός άρχοντας» που επιδιώκει να κυριαρχήσει στον πλανήτη. 

Χιλιάδες υπογραφές για να μη επιτραπεί στον Τζεφ Μπέζος η επιστροφή στη Γη από το Διάστημα Facebook Twitter

Πτήση χωρίς πιλότο και αιώρηση για τρία λεπτά

Σε πείσμα των συνωμοσιολόγων και μη πάντως, η πτήση του Μπέζος θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, από την αρχή ως το τέλος της, περιλαμβάνοντας τρία λεπτά αιώρησης, ενώ η επανδρωμένη κάψουλα θα βρίσκεται σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων, στο όριο Kármán που είναι το επίσημο όριο του διαστήματος.

Το New Shepard θα αναπτύξει περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου (2.300 μίλια την ώρα) για να βγει από την ατμόσφαιρα. Η κάψουλα του πληρώματος θα διαχωριστεί από τον πύραυλο στην κορυφή της τροχιάς και θα συνεχίσει να ανεβαίνει προς τα πάνω πριν αιωρηθεί, δίνοντας στο πλήρωμα λίγα λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Για τρία λεπτά, οι τρεις επιβάτες θα μπορούν να βγάλουν τις ζώνες τους και να αιωρηθούν μέσα στην καμπίνα μετακινούμενοι από το ένα παράθυρο στο άλλο. Τα παράθυρα  καλύπτουν το 1/3 της επιφάνειας της κάψουλας, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στην καμπύλη της Γης από τη μία πλευρά και το μαύρο σκοτάδι του Διαστήματος από την άλλη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ