Λίγες μέρες αφού ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα, ξεκίνησε ένα online αίτημα που καλεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να κάνει κάτι που θα άλλαζε την πορεία του πολιτισμού: να αγοράσει και στη συνέχεια να φάει τη Μόνα Λίζα.

 

Το περίεργο αυτό online αίτημα  έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 5.000 υπογραφές αν και δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες.

 

Αναφέρει μόνο πως «Κανείς δεν έχει φάει τη Μόνα Λίζα και πιστεύουμε ότι ο Τζεφ Μπέζος πρέπει να αναλάβει δράση και να το κάνει».

 

Το αίτημα δημιούργησε χρήστης του change.org με το όνομα Kane Powell πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να προσελκύει κόσμο.

 

Αν και δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ο Μπέζος θα αγόραζε το δημιούργημα του Ντα Βίντσι - ειδικά δε για να το φάει- η αλήθεια είναι ότι ο ιδρυτής της Amazon, θα μπορούσε να αγοράσει τον πολύτιμο πίνακα, σχολιάζει το Forbes, δεδομένης της περιουσίας του. 

 

Ωστόσο, ο πίνακας δεν πωλείται. Ανήκει στη γαλλική κυβέρνηση, καi είναι το πιο διάσημο έργο τέχνης στον κόσμο, το «εθνικό σύμβολο» του Μουσείου του Λούβρου.

 

Ωστόσο, αυτή δεν είναι το μόνο «παράξενο» online αίτημα, για το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές και έχουν ως στόχο τον Τζεφ Μπέζος.

 

Σχεδόν 10 χιλ. άνθρωποι υπέγραψαν στο Change.org, να μην επιστρέψει στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα στις 20 Ιουλίου. 

 

 

 

Με πληροφορίες του Forbes