Η ΕΕ έβγαλε τις ΗΠΑ από τη λίστα των ασφαλών χωρών για τα ταξίδια, λόγω κορωνοϊού

Η ΕΕ έβγαλε τις ΗΠΑ από τη λίστα των ασφαλών χωρών για τα ταξίδια, λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αφαιρέσουν τις ΗΠΑ από την ταξιδιωτική λίστα με τις ασφαλείς χώρες, λόγω κορωνοϊού. 

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, όπως και εκείνοι από άλλες πέντε χώρες που επίσης βγήκαν από τη λίστα, πιθανόν θα είναι αντιμέτωποι με πιο αυστηρούς ελέγχους, όπως τεστ κορωνοϊού και απαίτηση για καραντίνα. 

Το Ισραήλ, το Κόσοβο, ο Λίβανος, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία επίσης βγήκαν από τη λίστα της ΕΕ με τις ασφαλείς χώρες. Στόχος της λίστας είναι να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για τα ταξίδια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και δεν είναι δεσμευτική για τις χώρες- μέλη, οι οποίες μπορούν να εφαρμόσουν τη δική τους πολιτική σε ό,τι αφορά τα σύνορα. 

Ήδη κάποια κράτη της ΕΕ, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είχαν βάλει στην «κόκκινη» λίστα τους τις ΗΠΑ, απαιτώντας τεστ και καραντίνα, ενώ η Γαλλία και η Ολλανδία θεωρούν ασφαλή προορισμό την ίδια χώρα.

Η λίστα της ΕΕ σε μεγάλο βαθμό καταρτίζεται με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό σε κάθε χώρα, ενώ παράγοντας που εξετάζεται είναι και η αμοιβαιότητα των μέτρων. Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε πάνω από 450 ανά εκατομμύριο κατοίκων την εβδομάδα έως τις 28 Αυγούστου. Στα μέσα Ιουνίου, όταν η ΕΕ πρόσθεσε τις ΗΠΑ στη λίστα, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 40 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. 

Ο ρυθμός κρουσμάτων στο Ισραήλ, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο είναι ακόμη υψηλότερος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Πλέον, η λίστα της ΕΕ για τις ασφαλείς χώρες περιλαμβάνει 17 κράτη, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία. 

Με πληροφορίες από Reuters  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM