Η DJ Clara Amfo, υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, έγινε κούκλα Barbie

Η DJ Clara Amfo, υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, έγινε κούκλα Barbie Facebook Twitter
H Clara Amfo στα Brit Awards 2019. EPA/FACUNDO
0

Η Clara Amfo, βρετανίδα DJ και υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα, απέκτησε τη δική της Barbie με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel παρουσίασε τη νέα κούκλα Μπάρμπι προς τιμήν της Clara Amfo, η οποία εκφώνησε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία στη ραδιοφωνική εκπομπή της στο BBC μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η 36χρονη DJ, η οποία ονομάστηκε «UK Barbie Role Model», απηύθυνε έκκληση από την εκπομπή της για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στον απόηχο του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό- έγκλημα που προκάλεσε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

«Υπάρχει μια εσφαλμένη ιδέα ότι ο ρατσισμός, και σε αυτήν την περίπτωση ο ρατσισμός κατά των μαύρων, είναι μόνο προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και σωματική βία, όταν είναι πολύ περισσότερο ύπουλος από αυτό», είχε πει μεταξύ άλλων στην ομιλία της, που έγινε viral.

Η Clara Amfo πρωταγωνίστησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue, όπου τιμήθηκαν μαχητικοί ακτιβιστές σε θέματα όπως το κίνημα Black Lives Matter, η φτώχεια και η ανισότητα μεταξύ των φύλων.

«Το να πω ότι νιώθω τιμή που ονομάστηκα Barbie Role Model θα ήταν λίγο», σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM