Η Deutsche Bank έστειλε κατά λάθος σε πελάτη της 5,3 δισεκ. ευρώ

Η Deutsche Bank έστειλε κατά λάθος σε πελάτη της 5,3 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
1

Από ένα λάθος η Deutsche Bank "φόρτωσε" με 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ το λογαριασμό πελάτη της, κάτι που έγινε τον Ιούνιο αλλά αποκαλύφθηκε τώρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το λάθος ήταν έργο ενός κατώτερου υπαλλήλου της γερμανικής τράπεζας ο οποίος δεν είχε την κατάλληλη εμπειρία για να προβεί σε τέτοιου είδους συναλλαγές. Τέτοιοι άπειροι υπάλληλοι ονομάζονται στην τραπεζική αργκό "Fat Fingers".

Το ποσό αυτό μεταφέρθηκε σε μια αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου της οποίας η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί και η Deutsche Bank πήρε πίσω τα χρήματα μια μέρα αργότερα.

Η Τράπεζα αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος και παραμένει άγνωστο αν ο υπάλληλος που έκανε πάμπλουτο τον πελάτη έστω και για μία ημέρα παραμένει στη θέση του.

Η Deutsche Bank  ανέφερε το περιστατικό στις βρετανικές οικονομικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνουν λάθη με πολλά μηδενικά. Πριν από έναν χρόνο το Χρηματιστήριο του Τόκιο ακύρωσε  παραγγελίες αξίας 490 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας. Το 2009 πάλι από λάθος η UBS διέταξε λανθασμένα την αγορά προϊόντων αξίας 217 δισεκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια λάθη μπορούν να διορθωθούν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM