No.1

Η Deutsche Bank έκανε κατά λάθος πληρωμή 28 δισ. ευρώ

Η Deutsche Bank έκανε κατά λάθος πληρωμή 28 δισ. ευρώ Facebook Twitter
0

Λάθος σε μία πληρωμή ρουτίνας έκανε τον περασμένο μήνα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, όταν έστειλε 28 δισ. ευρώ σε χρηματιστήριο, στο πλαίσιο των καθημερινών συναλλαγών της σε παράγωγα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Το λάθος ανακαλύφθηκε γρήγορα και δεν υπήρξε κάποια οικονομική ζημιά.

Η λανθασμένη μεταβίβαση συνέβη περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, όταν η Deutsche έκανε μία καθημερινή προσαρμογή ενεχύρων, δήλωσε η πηγή.

Το ποσό, που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό που έπρεπε να εμφανισθεί, κατέληξε σε λογαριασμό του γραφείου συμψηφισμών του γερμανικού χρηματιστηρίου Eurex.

«Αυτό ήταν ένα λειτουργικό σφάλμα στην κίνηση ενεχύρων μεταξύ των κεντρικών λογαριασμών της Deutsche Bank και του λογαριασμού της στο Eurex», ανέφερε ο εκπρόσωπος της τράπεζας σε δήλωση που έστειλε με e-mail.

«To σφάλμα αναγνωρίσθηκε σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια διορθώθηκε. Εξετάσαμε διεξοδικά τους λόγους που συνέβη αυτό το λάθος και λάβαμε μέτρα για να αποτραπεί μία επανάληψή του», πρόσθεσε.

Το επεισόδιο αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα, εγείρει νέα ερωτήματα για τις διαδικασίες κινδύνου και ελέγχου της τράπεζας, σε μία εποχή που οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένους ελέγχους των εποπτικών Αρχών.

Πρόκειται, προσθέτει, για μία ακόμη δύσκολη στιγμή για τη Deutsche σε μία περίοδο που αλλάζει ηγεσία μετά την καταγραφή ζημιών για τρίτο συνεχόμενο χρόνο.

Το λάθος θα έπρεπε να έχει εντοπισθεί από έναν εσωτερικό μηχανισμό, γνωστό ως «bear-trap», δήλωσε η πηγή. Ο μηχανισμός αυτός καθιερώθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο στην τράπεζα, ο οποίος έγινε καθώς υπήρξε ένα προηγούμενο λάθος με πληρωμές ενεχύρων τον Μάρτιο του 2014, πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι αν και συμβαίνουν τέτοιου είδους λάθη, το ποσό που αφορούσε το λάθος - υψηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας που ανέρχεται σε περίπου 24 δισ. ευρώ - είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Πηγή: Bloomberg

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM