Η Coca-Cola ετοιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί

Η Coca-Cola ετοιμάζει το πρώτο της μπουκάλι από χαρτί Facebook Twitter
0

Η Coca-Cola δεσμεύτηκε να ενισχύσει την αειφορία και η νέα πρωτοβουλία της εστιάζει στο πρώτο χάρτινο μπουκάλι.

Πρόσφατα, η Coca-Cola ξεκίνησε δράσεις στο πλαίσιο του World Without Waste, και έφτιαξε μια φιάλη κατάλληλη για χρήση σε τρόφιμα που κατασκευάστηκε με ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό. Ωστόσο, πλέον προχωρά στη δημιουργία ενός χάρτινου μπουκαλιού.

Η Coca-Cola Europe έχει πλέον αναπτύξει τον πρώτο σχεδιασμό μιας χάρτινης συσκευασίας σε συνεργασία με την Paboco, η οποία φτιάχνει χάρτινα μπουκάλια για την Absolut.

Η ιδέα είναι το μπουκάλι να είναι τυλιγμένο με ένα χάρτινο περίβλημα και να περιλαμβάνει μια πλαστική επένδυση μόνο για το κλείσιμο. Ωστόσο, η εταιρεία ελπίζει να βρει μια λύση ώστε να διασφαλίσει ότι το προϊόν θα «ανακυκλωθεί όπως οποιοδήποτε χαρτί».

«Ένα χάρτινο μπουκάλι ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων στη συσκευασία μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η χάρτινη συσκευασία μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στο μέλλον», δήλωσε ο Stijn Franssen, διευθυντής καινοτομίας της EMEA R&D.

«Το επόμενο βήμα είναι να βρούμε μια λύση για τη δημιουργία ενός μπουκαλιού χωρίς καν την πλαστική επένδυση», πρόσθεσε ο Franssen.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Διεθνή / «Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Ποιος είναι ο 59χρονος Τζορτζ Κουρτς που ξεκίνησε από το Νιου Τζέρσι κι έχασε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα - Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και η ταραχή του για το μπλακ άουτ
LIFO NEWSROOM