ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα

Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα Facebook Twitter
9

Ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο η διάσημη εταιρία ρούχων Burberry προκειμένου να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Times, η εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστρέψει συνολικά ρούχα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν στο ράφι. 

Η κρίση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στο γεγονός πως η εταιρία αρνείται να κατεβάσει τις τιμές της στη λιανική αγορά, με τη διάσημη καμπαρντίνα της να κοστίζει ακόμη και 1600 ευρώ. 

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον. 

Αντίθετοι, στην καταστροφή του ρούχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας οι οποίοι ζήτησαν να μοιραστούν. 

Οι προτάσεις τελικά δεν εισακούστηκαν και η καύση των ρούχων προχώρησε κανονικά. 

Η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται όμως πως είναι συνήθης για τις εταιρίες ακριβού ρουχισμού προκειμένου να μην δοθούν τα προϊόντα τους αργότερα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.  

Πέρυσι μόνο ένας εργαζόμενος της διάσημης εταιρίας ρούχων, Urban Outfitters, είχε αποκαλύψει πως του είχαν ζητήσει να πετάξει πράσινη μπογιά σε ρούχα που είχαν μείνει στοκ. 

Αρκετοί επιστήμονες, όμως, κατακρίνουν τις εν λόγω πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς τες μη περιβαλλοντολογικές. 

Διεθνή
9

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM