Η Βρετανία θέλει οι καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τον καθαρισμό από αποτσίγαρα

Η Βρετανία θέλει οι καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τον καθαρισμό από αποτσίγαρα Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Βρετανία εξετάζει ένα σχέδιο για να υποχρεώσει τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τα περίπου 47 εκατ. ευρώ που κοστίζει ετησίως ο καθαρισμός από τα αποτσίγαρα.

«Διερευνούμε πώς θα καταστεί δυνατόν οι εταιρείες τσιγάρων να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την ασχήμια της πληγής των απορριμμάτων που δημιουργούνται από τα προϊόντα τους», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή της η υφυπουργός Περιβάλλοντος Ρεμπέκα Πόου.

Το υπουργείο επικαλέστηκε έρευνα που έδειξε ότι τα απορρίμματα που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι η κυρίαρχη μορφή απορριμμάτων στην Αγγλία, καθώς αποτελούν το 68% όλων των ειδών απορριμμάτων και βρέθηκαν στο 80%, περίπου, των χώρων που επιθεωρήθηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM