Η Βρετανία θέλει οι καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τον καθαρισμό από αποτσίγαρα

Η Βρετανία θέλει οι καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τον καθαρισμό από αποτσίγαρα Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Βρετανία εξετάζει ένα σχέδιο για να υποχρεώσει τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πληρώνουν τα περίπου 47 εκατ. ευρώ που κοστίζει ετησίως ο καθαρισμός από τα αποτσίγαρα.

«Διερευνούμε πώς θα καταστεί δυνατόν οι εταιρείες τσιγάρων να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την ασχήμια της πληγής των απορριμμάτων που δημιουργούνται από τα προϊόντα τους», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή της η υφυπουργός Περιβάλλοντος Ρεμπέκα Πόου.

Το υπουργείο επικαλέστηκε έρευνα που έδειξε ότι τα απορρίμματα που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι η κυρίαρχη μορφή απορριμμάτων στην Αγγλία, καθώς αποτελούν το 68% όλων των ειδών απορριμμάτων και βρέθηκαν στο 80%, περίπου, των χώρων που επιθεωρήθηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM