Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους

Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους, όπως μετέδωσε η Telegraph, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ουκρανία. 

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα δημιουργήσουν μια τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης και ειδική ιστοσελίδα, επιτρέποντας σε πολίτες, φιλανθρωπικούς οργανισμούς και κοινότητες να προσφέρουν δωμάτια σε Ουκρανούς πρόσφυγες που δεν έχουν συγγενείς στη Βρετανία. 

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των επικρίσεων που δέχθηκε το υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα που αφορούσε Ουκρανούς πρόσφυγες με συγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις καθυστερήσεις και τα παράπονα για υπερβολική γραφειοκρατία. 

Στην Ευρώπη εκτιμούν πως ο πόλεμος θα αυξήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες από τα 2,2 εκατομμύρια (που έχουν ήδη φύγει) ακόμα και στα 4 εκατομμύρια. 

Ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, Μάικλ Γκόουβ, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα το σχέδιο, που θα επιτρέψει σε Ουκρανούς χωρίς συγγενικούς δεσμούς στη Βρετανία να παραμείνουν για 12 μήνες (τουλάχιστον) στη χώρα, με δικαίωμα εργασίας και πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Όσοι πολίτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις προσφερθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, θα ελεγχθούν και θα δεχθούν οδηγίες από κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής και ασφαλής φιλοξενία τους.

Πολίτες που θα προσφέρουν σπίτια, θα πρέπει να συμφωνήσουν πως θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες για μία περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών, με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπου κριθεί αναγκαίο θα ελεγχθεί και το ποινικό μητρώο των εθελοντών, καθώς σε μεγάλο βαθμό οι πρόσφυγες είναι μητέρες με παιδιά. 

Πηγές εκτιμούν πως η Βρετανία θα υποδεχτεί μεταξύ 10.000 και 90.000 προσφύγων από την Ουκρανία. 

Πηγή Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM
Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς

Ο 18χρονος Νολάν Λοράν είναι ο νεότερος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές - Ίδρυσε δικό του κόμμα και εργάστηκε για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ

Διεθνή / Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ

Το βίντεο δείχνει τον freerunner να πηδά από ένα κτίριο και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια πέτρινη προεξοχή για να τον βοηθήσει να φτάσει στο απέναντι κτίριο. Όμως η προεξοχή δεν άντεξε τη δύναμή του και έσπασε
NEWSROOM
Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Διεθνή / Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Το Σάββατο 15 Ιουνίου τρεις έφηβοι 12 - 13 ετών βίασαν 12χρονη εβραϊκής καταγωγής σε προάστιο του Παρισιού, γιατί έκρυψε πως είναι Εβραία, σύμφωνα με πληροφορίες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το Σουδάν αντιμετωπίζει τον πιο θανατηφόρο λιμό στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει»

Διεθνή / Το Σουδάν αντιμετωπίζει τον πιο θανατηφόρο λιμό στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει»

Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό συνθήκες ακραίας πείνας, καθώς εν μέσω εμφυλίου πολέμου, οι δύο αντίπαλες παρατάξεις κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν την πρόσβαση σε τρόφιμα ως όπλο
NEWSROOM