Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους

Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία θα ζητήσει από τους πολίτες να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους, όπως μετέδωσε η Telegraph, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ουκρανία. 

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα δημιουργήσουν μια τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης και ειδική ιστοσελίδα, επιτρέποντας σε πολίτες, φιλανθρωπικούς οργανισμούς και κοινότητες να προσφέρουν δωμάτια σε Ουκρανούς πρόσφυγες που δεν έχουν συγγενείς στη Βρετανία. 

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των επικρίσεων που δέχθηκε το υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα που αφορούσε Ουκρανούς πρόσφυγες με συγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις καθυστερήσεις και τα παράπονα για υπερβολική γραφειοκρατία. 

Στην Ευρώπη εκτιμούν πως ο πόλεμος θα αυξήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες από τα 2,2 εκατομμύρια (που έχουν ήδη φύγει) ακόμα και στα 4 εκατομμύρια. 

Ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, Μάικλ Γκόουβ, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα το σχέδιο, που θα επιτρέψει σε Ουκρανούς χωρίς συγγενικούς δεσμούς στη Βρετανία να παραμείνουν για 12 μήνες (τουλάχιστον) στη χώρα, με δικαίωμα εργασίας και πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Όσοι πολίτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις προσφερθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, θα ελεγχθούν και θα δεχθούν οδηγίες από κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής και ασφαλής φιλοξενία τους.

Πολίτες που θα προσφέρουν σπίτια, θα πρέπει να συμφωνήσουν πως θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες για μία περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών, με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπου κριθεί αναγκαίο θα ελεγχθεί και το ποινικό μητρώο των εθελοντών, καθώς σε μεγάλο βαθμό οι πρόσφυγες είναι μητέρες με παιδιά. 

Πηγές εκτιμούν πως η Βρετανία θα υποδεχτεί μεταξύ 10.000 και 90.000 προσφύγων από την Ουκρανία. 

Πηγή Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ