Η Βρετανία εμποδίζει την έκδοση ενός «δαιμόνιου» χάκερ στις ΗΠΑ

Η Βρετανία εμποδίζει την έκδοση ενός «δαιμόνιου» χάκερ στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η βρετανική δικαιοσύνη εμπόδισε σήμερα την έκδοση στις ΗΠΑ του Λόρι Λαβ, ενός Βρετανού που κατηγορείται ότι διείσδυσε στα συστήματα πληροφορικής του αμερικανικού στρατού, μιας υπηρεσίας του Πενταγώνου, της NASA και της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απόφαση αυτή, η οποία έγινε δεκτή με χαρά από τους υποστηρικτές του Λαβ, ακυρώνει την εντολή έκδοσης αυτού του 33χρονου χάκερ που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2016 από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η εντολή αυτή είχε δοθεί δύο μήνες μετά την απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου να δεχθεί το αμερικανικό αίτημα έκδοσης, μια απόφαση εναντίον της οποίας είχε καταθέσει έφεση ο Λόρι Λαβ, λέγοντας πως φοβάται για την υγεία του, αν φυλακιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου έχοντας γύρω του πλήθος δημοσιογράφων, ο Λόρι Λαβ, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού, δήλωσε πως είναι «ευγνώμων και ανακουφισμένος».

«Η απόφαση αυτή επηρεάζει προφανώς τη ζωή μου, αλλά αν πέρασα αυτή τη δοκιμασία, δεν είναι μόνο για να μην με πάρουν και με κλείσουν για 99 χρόνια σε μια χώρα στην οποία δεν έχω πάει ποτέ. Είναι ένα προηγούμενο χάρη στο οποίο θα αποφύγουν και άλλοι να τους συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Λαβ χαιρέτισε με ανακοίνωσή του μια «μείζονα απόφαση».

«Το βρετανικό δικαστικό σύστημα εκτιμά πως οφείλουμε να διευθετήσουμε το πρόβλημα οι ίδιοι, αντί να δεχθούμε τα αιτήματα της αμερικανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Αναγνώρισε επίσης ότι η φροντίδα της ψυχικής υγείας στις αμερικανικές φυλακές δεν είναι επαρκής ώστε να υπάρξει εγγύηση πως ο Λόρι δεν θα υποστεί σοβαρή βλάβη σε περίπτωση που εκδοθεί».

Ο Βρετανός διώκεται στις ΗΠΑ για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή αμερικανικής υπηρεσίας, συνωμοσία, ηλεκτρονική πειρατεία και κλοπή ταυτότητας.

Κατηγορείται κυρίως επειδή διείσδυσε μυστικά, από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Φεβρουάριο 2013, σε σέρβερ της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για να κλέψει από εκεί «εμπιστευτικές πληροφορίες» και να τις διανείμει στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Συνελήφθη στην κατοικία του τον Οκτώβριο 2013.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM