Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε γραφείο σύνδεσής με τη Νότια κοντά στη μεθόριο των δυο χωρών

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε γραφείο σύνδεσής με τη Νότια κοντά στη μεθόριο των δυο χωρών Facebook Twitter
Reuters
0

Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Καεσόνγκ κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η έκρηξη από την οποία καταστράφηκε το γραφείο σημειώθηκε το απόγευμα (τοπική ώρα), χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκε μία έκρηξη και εμφανίστηκε καπνός πάνω από την Καεσόνγκ.


Η Βόρεια Κορέα έχει εξαπολύσει αρκετές απειλές εναντίον της Νότιας τις τελευταίες ημέρες, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι θα καταστρέψει το γραφείο αυτό που δημιουργήθηκε το 2018. Σε αυτό εργάζονταν δεκάδες αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, όμως παρέμενε κλειστό από τον Ιανουάριο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κορέων ξεκίνησε με αφορμή Βορειοκορεάτες αποστάτες στη Νότια Κορέα οι οποίοι στέλνουν στη χώρα τους προπαγανδιστικό υλικό κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ και τρόφιμα.

Η Βόρεια Κορέα είχε καταστήσει σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι εξοργίστηκε από τους αποστάτες και έκοψε όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Σεούλ, ενώ είχε απειλήσει να κλείσει και το γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών.


Άλλωστε, λίγο νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα απείλησε να στείλει στρατό στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο.

Σήμερα, Τρίτη, ο βορειοκορεάτικος στρατός ανακοίνωσε πως «μελετά ένα σχέδιο δράσης» για τη μετακίνησή του «στις ζώνες που έχουν αποστρατιωτικοποιηθεί».

Το Γενικό Επιτελείο γνωστοποίησε πως βρίσκεται «σε υψηλό συναγερμό» και ετοιμότητα να εφαρμόσει «γρήγορα και αποτελεσματικά» όποια απόφαση ληφθεί από την κυβερνηση.

Το Σαββατοκύριακο, η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, είχε απειλήσει ότι η Βόρεια Κορέα θα εκδικηθεί και "σίγουρα θα διακόψει τους δεσμούς της" με τη Νότια, αφού η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι δεν κατάβαλε καμία προσπάθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την εκστρατεία "προπαγάνδας" από το έδαφός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM