Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε γραφείο σύνδεσής με τη Νότια κοντά στη μεθόριο των δυο χωρών

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε γραφείο σύνδεσής με τη Νότια κοντά στη μεθόριο των δυο χωρών Facebook Twitter
Reuters
0

Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Καεσόνγκ κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η έκρηξη από την οποία καταστράφηκε το γραφείο σημειώθηκε το απόγευμα (τοπική ώρα), χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκε μία έκρηξη και εμφανίστηκε καπνός πάνω από την Καεσόνγκ.


Η Βόρεια Κορέα έχει εξαπολύσει αρκετές απειλές εναντίον της Νότιας τις τελευταίες ημέρες, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι θα καταστρέψει το γραφείο αυτό που δημιουργήθηκε το 2018. Σε αυτό εργάζονταν δεκάδες αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, όμως παρέμενε κλειστό από τον Ιανουάριο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κορέων ξεκίνησε με αφορμή Βορειοκορεάτες αποστάτες στη Νότια Κορέα οι οποίοι στέλνουν στη χώρα τους προπαγανδιστικό υλικό κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ και τρόφιμα.

Η Βόρεια Κορέα είχε καταστήσει σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι εξοργίστηκε από τους αποστάτες και έκοψε όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Σεούλ, ενώ είχε απειλήσει να κλείσει και το γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών.


Άλλωστε, λίγο νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα απείλησε να στείλει στρατό στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο.

Σήμερα, Τρίτη, ο βορειοκορεάτικος στρατός ανακοίνωσε πως «μελετά ένα σχέδιο δράσης» για τη μετακίνησή του «στις ζώνες που έχουν αποστρατιωτικοποιηθεί».

Το Γενικό Επιτελείο γνωστοποίησε πως βρίσκεται «σε υψηλό συναγερμό» και ετοιμότητα να εφαρμόσει «γρήγορα και αποτελεσματικά» όποια απόφαση ληφθεί από την κυβερνηση.

Το Σαββατοκύριακο, η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, είχε απειλήσει ότι η Βόρεια Κορέα θα εκδικηθεί και "σίγουρα θα διακόψει τους δεσμούς της" με τη Νότια, αφού η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι δεν κατάβαλε καμία προσπάθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την εκστρατεία "προπαγάνδας" από το έδαφός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM