Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία. 

Ανέβηκε στο βρετανικό θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 και έως σήμερα μετρά 70 χρόνια και 127 ημέρες βασιλείας. Θα περίμενε κανείς πως το ρεκόρ αυτό θα της εξασφάλιζε την πρώτη θέση, όμως όχι. Ο Λουδοβίκος ο XIV της Γαλλίας παραμένει πρώτος καθώς ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία τεσσάρων χρόνων - αν και ανέλαβε την εξουσία μετά την ενηλικίωσή του.

Παρόλα αυτά, η βασίλισσα Ελισάβετ ξεπέρασε και τον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέζ της Ταϊλάνδης -που παρέμεινε στο θρόνο από το 1946 έως το θάνατό του, το 2016. 

Την περασμένη εβδομάδα το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, η 70 μοναρχία της 96χρονης Ελισάβετ γιορτάστηκε με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με πάρτι, συναυλίες, παρελάσεις. 

Αν η Ελισάβετ εξακολουθεί να παραμένει στο βρετανικό θρόνο τον Μάιο του 2024, θα «κερδίσει» τον τίτλο της μακροβιότερης σύγχρονης μονάρχη στον κόσμο, ξεπερνώντας και τον ίδιο τον Λουδοβίκο τον 14ο που κυβέρνηση για 72 χρόνια και 110 ημέρες από το 1643 έως το 1715. 

Η βασίλισσα ανέλαβε τα καθήκοντά της σε ηλικία 25 ετών, μετά το θάνατο του πατέρα της στις 6 Φεβρουαρίου του 1952. 

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε η μακροβιότερη βασίλισσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας σε θητεία την προ-προγιαγιά της, Βικτώρια. 

Την ίδια μέρα έγινε και η μακροβιότερη γυναίκα μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM