ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Χριστουγεννιάτικο χάος στα αεροδρόμια: Ακυρώθηκαν πάνω από 4.500 πτήσεις λόγω Όμικρον

Χριστουγεννιάτικο χάος στα αεροδρόμια: Ακυρώθηκαν πάνω από 4.500 πτήσεις λόγω Όμικρον Facebook Twitter
0

Αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 4.500 πτήσεις κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού που διαταράσσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το πρώτο κύμα ακυρώσεων ήρθε την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον, που εξαπλώνεται ταχέως, είχε ως αποτέλεσμα οι αερομεταφορείς να μην μπορούν να στελεχώσουν τις πτήσεις τους.

Ο ιστότοπος της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware έδειξε ότι 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων- περίπου το 1/4 από αυτές ήταν στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο ανήμερα των Χριστουγέννων, μαζί με 402 ακόμη που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, ενώ η Air China 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta 150.

«Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον σε όλη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα είχε άμεσες επιπτώσεις στα πληρώματα και στα πρόσωπα που διαχειρίζονται τη λειτουργία» της εταιρείας, ανέφερε η United Airlines, διαβεβαιώνοντας ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της.

Η Delta Air Lines ακύρωσε 145 πτήσεις, επικαλούμενη τόσο την Όμικρον όσο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. «Τα πληρώματα εξάντλησαν όλες τις επιλογές και τους πόρους» τους για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση, τόνισε.

Ως απάντηση στο χάος, οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας για το εμβολιασμένο προσωπικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, ζήτησε από τον επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να μειώσει την περίοδο καραντίνας για τα εμβολιασμένα άτομα που παρουσιάζουν λοιμώξεις από δέκα σε πέντε ημέρες. 

Τα social media των αεροπορικών εταιρειών έχουν κατακλυστεί από απογοητευμένους επιβάτες που ζητούν βοήθεια μετά από μια σειρά ακυρώσεων την παραμονή των Χριστουγέννων λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

«@Delta αλήθεια;! Ακυρώνετε την πτήση μου την παραμονή των Χριστουγέννων στις 12:30 π.μ. Σηκώθηκα στις 2 το πρωί για να πάω στο αεροδρόμιο με το μωρό και τον σύζυγό μου και δεν είδα την ακύρωση τον έλεγχο των αποσκευών μου», έγραψε ένας επιβάτης την Παρασκευή- ένα από πολλά παρόμοια μηνύματα σε αερομεταφορείς που χρειάστηκε να ακυρώσουν πτήσεις.

Παρά τις αβεβαιότητες και τις ζοφερές ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια Αμερικανοί συνέχισαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια σε μια δεύτερη περίοδο διακοπών υπό την σκιά της πανδημίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της American Automobile Association περισσότεροι από 109 εκατομμύρια Αμερικανοί (+34% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά) αναμενόταν να ταξιδέψουν φέτος για τις γιορτές, με αεροσκάφη, τρένα ή αυτοκίνητα.

Όμως τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια είχαν προγραμματιστεί πριν εμφανιστεί η παραλλαγή Όμικρον που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να μπουν σε καραντίνα, ακόμη και αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Με πληροφορίες από Guardian, AFP

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM