Χειμάρρα: Χωρίς Φρέντι Μπελέρη και παρουσία αστυνομίας η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ

Χειμάρρα: Χωρίς Φρέντι Μπελέρη και παρουσία αστυνομίας η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Facebook
0

Χωρίς τον εκλεγμένο δήμαρχο, Φρέντι Μπελέρη και με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε σήμερα το νέο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο στη Χειμάρρα.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων που θα εκπροσωπήσουν τον δήμο Χειμάρρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας. Το αίτημα της υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στην ορκωμοσία, κάτι που θα του κατοχύρωνε επισήμως την ανάληψη του χρίσματος του δημάρχου, απορρίφθηκε χθες από το Ειδικό Δικαστήριο. Μάλιστα, το δικαστήριο επικαλέστηκε «νομικό κενό», μια και σύμφωνα με το σκεπτικό του δεν προβλέπονται στο νομικό σύστημα τέτοιες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του Φρέντι Μπελέρη είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο και διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τη σύλληψή του όσο και για την άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει την συμμετοχή του στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  Βαγγέλης Ντούλες και η πρέσβης της Ελλάδας Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία χαρακτήρισε την απουσία του Φρέντι Μπελέρη «μεγάλο πλήγμα στο κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Όπως ανέφερε «θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση της προσπάθειας που κάνει η Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ να χάσει το δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων του ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος στον οποίο ούτε καν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δεν έχει δικαστεί, ούτε καταδικαστεί. Η ΕΕ είναι πάνω απ' όλα κοινότητα αξιών, αυτές τις αξίες πρέπει να σέβεται και να εφαρμόζει κάθε χώρα που θέλει να γίνει μέλος της».

Δεδομένου ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα ελέγχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου ανήκει και εκείνος στο κόμμα του Έντι Ράμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δ Σ, που προήδρευσε στη συνέχεια της συνεδρίασης, αρνήθηκε να αναγνώσει ενημερωτικό έγγραφο που παρουσίασε η υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρη και στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι απουσίας του νέου δημάρχου. Από την πλευρά του ο Φρέντι Μπελέρης έδωσε στη δημοσιότητα χαιρετισμό προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους της Χειμάρρας. Μεταξύ των άλλων, χαρακτηρίζει παράνομη τη σύλληψή του και άδικη την 45ήμερη μέχρι τώρα προφυλάκιση. Θεωρεί την παρεμπόδιση για να μετάσχει σήμερα στην ορκωμοσία προσπάθεια αλλοτρίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνει, παρά ταύτα, ότι πιστεύει «στη δύναμη της αλήθειας, της καλοσύνης και της αρετής».

«Σ' αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα υπάρχει σταύρωση. Η μάχη, προσθέτει, θα δοθεί και θα κερδηθεί». Επί της ευκαιρίας καλεί τους υποστηρικτές του να δείξουν υπομονή, πίστη στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Καλεί, τέλος, τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία δήμαρχος παραμένει ο απερχόμενος Γιώργος Γκόρο, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κομμα του Έντι Ράμα και ηττήθηκε από τον Φρέντι Μπελέρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM