Μήνυμα Μπελέρη για την ορκωμοσία του: «Η μάχη θα κερδηθεί την ημέρα που θα ελευθερωθώ»

Μπελέρης: Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Η αλβανική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να του χορηγηθεί άδεια, προκειμένου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας να παραστεί στην ορκωμοσία του και σήμερα εκείνος έστειλε το μήνυμά του. 

«Την ημέρα που θα ελευθερωθώ και θα αναλάβω τα καθήκοντα που μου αναθέσατε θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας» ανέφερε σε μήνυμά του ο Φρέντι Μπελέρης. 

Η ορκωμοσία του ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Οι δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα να του χορηγηθεί άδεια, προκειμένου να παραστεί σε αυτή, συνοδεία αστυνομικών.  Ωστόσο, παρότι η αλβανική νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση ειδικής άδειας σε κρατούμενους, το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε. 

«Σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως δήμαρχος Χειμάρρας, παρότι αιτήθηκα ολιγόωρη άδεια για να παρευρεθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναθέσατε με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Μαΐου 2023, μου την αρνήθηκαν. Μετά την συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντι Ράμα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, την παράνομη σύλληψή μου δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, την προφυλάκισή μου επί 45 ημέρες, σήμερα παρεμπόδισαν την ανάληψη των καθηκόντων μου αλλοιώνοντας προς ώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών. Παρά ταύτα πιστεύω ακόμα στην δύναμη της αλήθειας. Πιστεύω ακόμα στην δύναμη του καλού, της αρετής. Η πρωτοφανής επίθεση που έχω δεχθεί αλλά και οι 45 ημέρες άδικης προφυλάκισής μου δεν αλλάζουν την βαθιά μου πίστη στην δημοκρατία, στα δικαιώματα, στους θεσμούς και πρωτίστως στους ανθρώπους» ανέφερε ο Φρέντι Μπελέρης.

Φρέντι Μπελέρης: «Ελπίζω πως αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση»

Κάλεσε τους υποστηρικτές τους να πιστέψουν ότι «αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση» και ζήτησε υπομονή, πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. «Γιατί την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του «σε όσους επέδειξαν λεβεντιά» αλλά έδειξε και την κατανόησή του για όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όμως σας υπόσχομαι ότι για εμένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων, σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Προσωπικά παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αντέχω, ως ένας πολίτης που έμαθε να υπερασπίζεται τις ιδέες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και εμπράκτως να προστατεύει και να φροντίζει κάθε συνάνθρωπο που υποφέρει ή απειλείται» πρόσθεσε στο μήνυμά του. 

Δήλωσε σίγουρος ότι σύντομα η διεθνής κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. «Γιατί πέρα όλων των άλλων σήμερα παρεμποδίστηκε εκλεγμένος δήμαρχος σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, ένας πολίτης, ένας μειονοτικός πολίτης, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Γιατί σήμερα δηλαδή επιβεβαιώθηκε ο στόχος των εχθρών του λαού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», ανέφερε. 

Έκανε έκκληση στα μέλη των διεθνών οργανισμών που κατά αρμοδιότητα υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δικαιοσύνη, το νόμο, και το κράτος δικαίου ζητώντας να υπερασπιστούν «όχι τον Φρέντι Μπελέρη, όχι την ελληνική μειονότητα στο δήμο Χειμάρρας, όχι την πλειοψηφία των πολιτών που με εξέλεξαν, όχι την δημοκρατία στην Αλβανία ή την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να υπερασπιστούν ό,τι εκπροσωπούν, να υπερασπιστούν την ιστορία τους και πρωτίστως το μέλλον τους».

Τους ζήτησε να ενσκήψουν στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριό του σημειώνοντας πως «εάν εδώ, όπως και σε κάθε γωνιά του πλανήτη χαθεί η μάχη τότε αύριο μπορεί να χαθεί και ο πόλεμος. Όμως η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί και την ημέρα που θα ελευθερωθώ και θα αναλάβω τα καθήκοντα που μου αναθέσατε θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας αντίθετα με την σημερινή που είναι ντροπιαστική για όσους ευθύνονται και αποκαρδιωτική για εμάς τους υπόλοιπους».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ