«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown

«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κάλεσε τους βουλευτές της να χαλαρώσουν, καθώς δεν χρειάζονται επιπλέον κανόνες αποτροπής για κατοχή και χρήση κάνναβης σε δημόσιους χώρους στη διάρκεια της πανδημίας.

Στις 13 Οκτωβρίου διατάχθηκε μερικό lockdown, οπότε και έκλεισαν εστιατόρια, ενώ απαγορεύθηκε επίσης η πώληση αλκοόλ και μαριχουάνας μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο, με την προοπτική ότι οι κανόνες για τους καπνιστές μαριχουάνας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που ισχύουν για τους καταναλωτές αλκοολούχων ποτών, πέρασε ένα ψήφισμα δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας και χασίς σε δημόσιους χώρους δεν θα είναι ανεκτό σε δημόσιους χώρους μεταξύ 20:00 το βράδυ και 7:00 το πρωί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους με επιστολή του προς το κοινοβούλιο αναγνώρισε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι ελαφρώς μπερδεμένοι από την πολυπλοκότητα των υφιστάμενων νόμων και πρακτικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η κατοχή μαριχουάνας παραμένει τεχνικά παράνομη, εξήγησε ο Γκραπερχάους στην επιστολή του αυτή. Παρόλο που η αστυνομία συνήθως δεν επιβάλλει τον νόμο σε άτομα που κατέχουν λιγότερο από πέντε γραμμάρια, έχει την δικαιοδοσία να το πράξει.

Σύμφωνα με την πολιτική ανοχής της Ολλανδίας, η μαριχουάνα πωλείται ανοιχτά σε καφετέριες γνωστές ως «coffee shops».

Όμως, τα μέτρα της 13ης Οκτωβρίου καθόριζαν ήδη το κλείσιμο καφετεριών και εστιατορίων εξαιρώντας τη λειτουργία υπηρεσιών παράδοσης φαγητού σε πακέτο και ότι θα απαγορεύονταν μετά τις 20:00 το βράδυ οι πωλήσεις αλκοόλ, μαριχουάνας και χασίς.

Επιπλέον, έγραψε ο Γκραπερχάους, απαγορεύονται προσωρινά οι συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων. Αυτό διασφαλίζει ότι η αστυνομία μπορεί να διαλύσει ένα απείθαρχο πλήθος καπνιστών μαριχουάνας - εάν σχηματιστεί ένα τέτοιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Έτσι, τα αιτήματα αυτού του ψηφίσματος μπορεί να ικανοποιηθούν με τη χρήση των υπαρχουσών κανονισμών και νόμων», εξήγησε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM