«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown

«Χαλαρώστε»: Η Ολλανδία εξηγεί τους κανόνες χρήσης μαριχουάνας στο lockdown Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κάλεσε τους βουλευτές της να χαλαρώσουν, καθώς δεν χρειάζονται επιπλέον κανόνες αποτροπής για κατοχή και χρήση κάνναβης σε δημόσιους χώρους στη διάρκεια της πανδημίας.

Στις 13 Οκτωβρίου διατάχθηκε μερικό lockdown, οπότε και έκλεισαν εστιατόρια, ενώ απαγορεύθηκε επίσης η πώληση αλκοόλ και μαριχουάνας μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο, με την προοπτική ότι οι κανόνες για τους καπνιστές μαριχουάνας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που ισχύουν για τους καταναλωτές αλκοολούχων ποτών, πέρασε ένα ψήφισμα δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας και χασίς σε δημόσιους χώρους δεν θα είναι ανεκτό σε δημόσιους χώρους μεταξύ 20:00 το βράδυ και 7:00 το πρωί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους με επιστολή του προς το κοινοβούλιο αναγνώρισε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι ελαφρώς μπερδεμένοι από την πολυπλοκότητα των υφιστάμενων νόμων και πρακτικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η κατοχή μαριχουάνας παραμένει τεχνικά παράνομη, εξήγησε ο Γκραπερχάους στην επιστολή του αυτή. Παρόλο που η αστυνομία συνήθως δεν επιβάλλει τον νόμο σε άτομα που κατέχουν λιγότερο από πέντε γραμμάρια, έχει την δικαιοδοσία να το πράξει.

Σύμφωνα με την πολιτική ανοχής της Ολλανδίας, η μαριχουάνα πωλείται ανοιχτά σε καφετέριες γνωστές ως «coffee shops».

Όμως, τα μέτρα της 13ης Οκτωβρίου καθόριζαν ήδη το κλείσιμο καφετεριών και εστιατορίων εξαιρώντας τη λειτουργία υπηρεσιών παράδοσης φαγητού σε πακέτο και ότι θα απαγορεύονταν μετά τις 20:00 το βράδυ οι πωλήσεις αλκοόλ, μαριχουάνας και χασίς.

Επιπλέον, έγραψε ο Γκραπερχάους, απαγορεύονται προσωρινά οι συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων. Αυτό διασφαλίζει ότι η αστυνομία μπορεί να διαλύσει ένα απείθαρχο πλήθος καπνιστών μαριχουάνας - εάν σχηματιστεί ένα τέτοιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Έτσι, τα αιτήματα αυτού του ψηφίσματος μπορεί να ικανοποιηθούν με τη χρήση των υπαρχουσών κανονισμών και νόμων», εξήγησε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM