ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

H σύζυγος του δράστη του Ορλάντο γνώριζε ότι σχεδίαζε την πολύνεκρη επίθεση

H σύζυγος του δράστη του Ορλάντο γνώριζε ότι σχεδίαζε την πολύνεκρη επίθεση Facebook Twitter
1

Η σύζυγος του Ομάρ Ματίν γνώριζε ότι σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση και ενδέχεται να της απαγγελθούν σύντομα κατηγορίες για την υπόθεση, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Η πηγή αυτή είπε στο Reuters ότι συγκλήθηκε ένα σώμα ενόρκων και ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη Νουρ Σαλμάν, τη σύζυγο του δράστη ακόμη και σήμερα.

«Φαίνεται πως είχε κάποια γνώση του τι συνέβαινε«, δήλωσε ο γερουσιαστής Άνγκους Κινγκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, που ενημερώθηκε για την επίθεση χθες.

«Είναι ασφαλώς, όπως υποθέτω ότι θα λέγατε, ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος αυτή τη στιγμή και μοιάζει να συνεργάζεται και να μπορεί να μας δώσει ορισμένες σημαντικές πληροφορίες», πρόσθεσε ο Κινγκ μιλώντας στο CNN.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στο FBI, ανέφερε ότι εισαγγελείς ενδέχεται να ασκήσουν δίωξη σε βάρος της Σαλμάν, της συζύγου του Ματίν, για συνέργεια σε 49 φόνους και 53 απόπειρες φόνου και διότι δεν ειδοποίησε τις αρχές για την επικείμενη επίθεση και είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Σύμφωνα με το NBC News, η Σαλμάν είπε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι προσπάθησε να πείσει το σύζυγό της να μη διαπράξει την επίθεση. Αλλά κατέθεσε επίσης σε πράκτορες του FBI ότι σε μια περίπτωση τον είχε πάει στο κλαμπ Pulse με το αυτοκίνητο διότι ήθελε να κατοπτεύσει τον χώρο, κατά την ίδια πηγή.

Μια πρώην σύζυγος του Ματίν, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, είπε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ψυχολογικά ασταθής και τη χτυπούσε. Η πρώην σύζυγος, η Σιτόρα Γιουσύφι, πρόσθεσε πως αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει έπειτα από τέσσερις μήνες γάμου.

Η ιδιοκτήτρια του Παλς, η Μπάρμπαρα Πόμα, διέψευσε ότι ο Ματίν ήταν τακτικός θαμώνας του κλαμπ. «Αναληθές και εντελώς γελοίο», ανέφερε η εκπρόσωπός της Σάρα Μπρέιντι ερωτηθείσα σχετικά με τον ισχυρισμό.

Ο Ματίν ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της σφαγής σε τηλεφώνημά του στην άμεση δράση.

1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αλλά κατέθεσε επίσης σε πράκτορες του FBI ότι σε μια περίπτωση τον είχε πάει στο κλαμπ Pulse με το αυτοκίνητο διότι ήθελε να κατοπτεύσει τον χώρο, κατά την ίδια πηγή. Πηγή: www.lifo.gr Η ιδιοκτήτρια του Παλς, η Μπάρμπαρα Πόμα, διέψευσε ότι ο Ματίν ήταν τακτικός θαμώνας του κλαμπ. «Αναληθές και εντελώς γελοίο», ανέφερε η εκπρόσωπός της Σάρα Μπρέιντι ερωτηθείσα σχετικά με τον ισχυρισμό. Πηγή: www.lifo.grΉταν θαμώνας (άρα καταπιεσμένος κρυφο-gay με ομοφοβικό ακραίο μίσος και ευθύνη του πατέρα του(!...)-κάποιοι φτάσανε κι όλας εκεί και μιλάν και με σιγουριά μάλιστα... κλπ κλπ) ή όχι; Μήπως να αφήσουμε τα σενάρια και τις βιαστικές ετυμηγορίες, που βολεύουν τον καθέναν για τους δικούς του λόγους;;