H συγγνώμη της Γκρέτα Τούνμπεργκ για το «στήστε τους ηγέτες στον τοίχο»

H συγγνώμη της Γκρέτα Τούνμπεργκ για το «στήστε τους ηγέτες στον τοίχο» Facebook Twitter
5

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ζήτησε συγγνώμη επειδή κατά τη διάρκεια ομιλίας της είπε ότι οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να «στηθούν στον τοίχο».

Η 16χρονη ακτιβίστρια έκανε το σχόλιο απευθυνόμενη στο πλήθος μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στην αγγλική γλώσσα η φράση συνδέεται με την εκτέλεση, αλλά η Tούνμπεργκ είπε ότι είχε διαφορετικό νόημα στη μητρική της γλώσσα που είναι τα Σουηδικά. «Αυτό συμβαίνει όταν αυτοσχεδιάζετε ομιλίες σε μια ξένη γλώσσα», πρόσθεσε το Σάββατο.

«Οι ηγέτες του κόσμου εξακολουθούν να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Θα φροντίσουμε να τους στήσουμε στον τοίχο και θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να προστατεύσουν το μέλλον μας» είπε η Τούνμπεργκ.

Μετά από κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τη χρήση της φράσης η οποία συνδέεται με το εκτελεστικό απόσπασμα, η 16χρονη έκανε μια διευκρίνιση. «Χθες είπα ότι πρέπει να οι ηγέτες μας να είναι υπόλογοι και, δυστυχώς, είπα να τους στήσουμε στον τοίχο», έγραψε ενώ πρόσθεσε πως η φράση αυτή στη Σουηδία σημαίνει να ζητήσεις ευθύνες από κάποιον.

 

Στη συνέχεια τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και τα μέλη του κινήματος για την κλιματική αλλαγή, είναι αντίθετοι με κάθε πιθανή μορφή βίας.

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κάποιοι σχολιαστές έχουν βαλθεί να "συμψηφίζουν" τα πλαστικά και τον υπερπληθυσμό με την στάση έναντι του παγκόσμιου προβλήματος.της 16χρονης Σουηδής. Βέβαιοι μάλιστα ότι αναμφισβήτητα "της γράφουν το σενάριο".Μάλιστα..Τοποθετούμαι, γιατί ΠΟΤΕ δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με ένα 16χρονο παιδί. Όταν μάλιστα για το θέμα κάνουν μακροχρόνιο αγώνα πολλοί, πολύ πριν γεννηθεί καν η Γκρέτα.Π.χ., μεταξύ αυτών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης - άραγε και αυτού κάποιοι του γράφουν τo σενάριo ;.
Αλήθεια τώρα; Παρακολουθώντας αυτό το κορίτσι και γνωρίζοντας πως έχει η κατάσταση, τι σου έρχεται στο μυαλό, η ανάγκη περιβαλλοντολογικής προστασίας ή η εκμετάλλευση του παιδιού αυτού αλά «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;Εμένα το δεύτερο.Όσο αφορά την περιβαλλοντολογική προστασία και τη γενικευμένη καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία υφίσταται και μεγεθύνεται, η ενημέρωση είναι πολύ μεγάλη και οι περισσότεροι γνωρίζουμε, κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε την θλιβερή αυτή κατάσταση. Επανειλημμένως έχουν μιλήσει για αυτή, αναφερθεί, γράψει και αποδείξει τεκμηριωμένα (και συνεχίζουν να προειδοποιούν) διάφοροι μεγάλοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, διεθνής επιστημονικοί φορείς και οργανισμοί όμως, δυστυχώς, τα συμφέροντα σε ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό και οικονομικό, γενικό μοντέλο διαχείρισης (το οποίο, σημειωτέον είναι το ίδιο που χρηματοδοτεί όλους τους μεγάλους επιστημονικούς φορείς, πολλοί εκ των οποίων είναι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για την επικείμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή - με ό,τι αυτό σημαίνει και είναι ευνόητο...), είναι τεράστια και υπερισχύουν της όποιας ευαισθησίας και περιβαλλοντολογικής συνειδήσεως.
Για τις πάμπολλες φωτογραφίες που τη δείχνουν να κάνουν χρήση πλαστικών θα ζητήσει συγγνώμη ή όλα για το φαίνεσθαι επειδή απλά κάνει ότι λέει το σενάριο που της γράφουν όσοι την εκμεταλλεύονται;
Η ευαισθητοποίηση απέναντι στα προβλήματα που προκαλεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και η αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες με σκοπό την προστασία του, δεν προϋποθέτουν, ούτε επιβάλλουν την ΠΛΗΡΗ αποχή από τη χρήση συγκεκριμένων υλικών όπως το πλαστικό που αναφέρετε.Όποιος φρονεί το αντίθετο, είτε δεν είναι σωστά ενημερωμένος, είτε είναι φανατικός, είτε σκοπίμως λαϊκιστής περί τα περιβαλλοντικά. Εξηγούμαι:Κανένας και καμιά κοινωνία δεν μπορεί να απέχει πλήρως από δραστηριότητες που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μπορεί όμως να θέσει σε λειτουργία πλήθος δραστηριοτήτων που να το απορρυπαίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύοντας λερώνουμε κάποια σκεύη τα οποία καθαρίζουμε μετά.Π.χ. για οτιδήποτε πλαστικό μπορούμε σαν άτομα αλλά κυρίως σαν κοινωνίες, μετά τη χρήση του, να μην το αφήνουμε ελεύθερο στη φύση, αλλά είτε να το ανακυκλώνουμε, είτε να το καταστρέφουμε δίχως να ρυπαίνουμε με αυτές τις διαδικασίες περαιτέρω το περιβάλλον.Ασφαλώς και θα πρέπει να εξαλείψουμε κάθε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ εφαρμογή του σε προϊόντα όπως π.χ μιας χρήσης.