Όπως συμβαίνει και με άλλα μεγάλα brands της μόδας, η Prada στρέφεται σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. O οίκος θα λανσάρει μια σειρά από έξι τσάντες από τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας με σύνθημα «Re-Nylon». 

 

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να χρησιμοποιεί αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον έως το 2021.Η συλλογή θα περιλαμβάνει έξι κλασσικά σχέδια Prada, όπως το τσαντάκι μέσης, τσάντα ώμου και δύο σακίδια, τα οποία θα ξανασχεδιαστούν από ανακυκλωμένα υλικά, τα πλαστικά των ωκεανών, δίχτυα αλιείας και τα απορρίμματα από υφαντικές ίνες. Σημειώνεται πως τον Μάιο η Prada είχε ανακοινώσει πως δεν θα κατασκευάζει πλέον προϊόντα από γούνα. 

 

 

 

Ο ιταλικός οίκος μόδας ελπίζει να διατηρήσει αυτή την προσέγγιση τα επόμενα έτη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της, το σύνολο των 700.000 μέτρων νάιλον που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο να είναι πράσινο. «Είναι μια τεράστια μείωση στη χρήση νάιλον και με μεγάλο αντίκτυπο από άποψη βιωσιμότητας» δήλωσε στο BoF ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Prada, Λόρεντζο Μπερτέλι. «Θέλουμε να κάνουμε πράγματα όχι μόνο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά σοβαρά, σε μεγάλη κλίμακα» διευκρίνισε.

 

Το brand Prada, ήταν το πρώτο που ενσωμάτωσε το ύφασμα τη δεκαετία του 1980, αλλάζοντας αργότερα το τοπίο του streetwear όπως είναι σήμερα γνωστό. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr