ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Prada λανσάρει τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον

H Prada λανσάρει τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον Facebook Twitter
1

Όπως συμβαίνει και με άλλα μεγάλα brands της μόδας, η Prada στρέφεται σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. O οίκος θα λανσάρει μια σειρά από έξι τσάντες από τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας με σύνθημα «Re-Nylon». 

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να χρησιμοποιεί αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον έως το 2021.Η συλλογή θα περιλαμβάνει έξι κλασσικά σχέδια Prada, όπως το τσαντάκι μέσης, τσάντα ώμου και δύο σακίδια, τα οποία θα ξανασχεδιαστούν από ανακυκλωμένα υλικά, τα πλαστικά των ωκεανών, δίχτυα αλιείας και τα απορρίμματα από υφαντικές ίνες. Σημειώνεται πως τον Μάιο η Prada είχε ανακοινώσει πως δεν θα κατασκευάζει πλέον προϊόντα από γούνα. 

Ο ιταλικός οίκος μόδας ελπίζει να διατηρήσει αυτή την προσέγγιση τα επόμενα έτη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της, το σύνολο των 700.000 μέτρων νάιλον που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο να είναι πράσινο. «Είναι μια τεράστια μείωση στη χρήση νάιλον και με μεγάλο αντίκτυπο από άποψη βιωσιμότητας» δήλωσε στο BoF ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Prada, Λόρεντζο Μπερτέλι. «Θέλουμε να κάνουμε πράγματα όχι μόνο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά σοβαρά, σε μεγάλη κλίμακα» διευκρίνισε.

Το brand Prada, ήταν το πρώτο που ενσωμάτωσε το ύφασμα τη δεκαετία του 1980, αλλάζοντας αργότερα το τοπίο του streetwear όπως είναι σήμερα γνωστό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews 

 

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι κακή είδηση.Φυσικά, αγορά τους ελάχιστους που είναι σε θέση και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τόσο πολλά χρήματα για την αγορά ενός αξεσουάρ.Οι πραγματικά καλές ειδήσεις θα είναι: α) όταν πολύ μεγάλο μέρος των καταναλωτικών ειδών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά (ή τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό)β) όταν αρχίσουμε να φτιάχνουμε ποιοτικά και ανθεκτικά προϊόντα που θα έχουν μακρά διάρκεια ζωής, μειώνοντας τον αριθμό των προϊόντων που πετάγονται και, είτε καταλήγουν στη χωματερή, είτε πρέπει να ανακυκλωθούνγ) όταν ξεπεράσουμε τη μόδα και τον καταναλωτισμό που επιβάλλουν στα άτομα να απαξιώνουν προϊόντα που μπορούν μια χαρά να χρησιμοποιηθούν, αλλά θεωρούνται ντεμοντέ.