ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

H μεγάλη αλλαγή της Airbnb - Τι ανακοίνωσε η εταιρία για την ασφάλεια

H μεγάλη αλλαγή της Airbnb - Τι ανακοίνωσε η εταιρία για την ασφάλεια Facebook Twitter
0

Η Airbnb ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επαληθεύσει κάθε εγγραφή στην πλατφόρμα της μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, που αποσκοπεί στην αύξηση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας.

Η κίνηση έρχεται μετά από την αποκάλυψη ότι καταχωρήσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα είτε δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικά ακίνητα, είτε ήταν παραπλανητικές. Έτσι, η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα επαληθεύει όλες τις καταχωρήσεις κατοικιών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιώνει τους χρήστες αν έχουν παραπλανηθεί από ανακριβείς εγγραφές. Είναι η πρώτη φορά που η Airbnb δεσμεύεται να ελέγξει κάθε καταχωρημένο κατάλυμα, από το 2008 που η πλατφόρμα ξεκίνησε να λειτουργεί. 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Οκτωβρίου αρκετοί χρήστες της πλατφόρμας έχουν πέσει θύματα απάτης. Συνήθως, λίγο πριν φθάσουν στο κατάλυμα που έχουν κλείσει, λαμβάνουν μία κλήση από τον ιδιοκτήτη, ο οποίους τους λέει πως αυτή δεν είναι διαθέσιμη εξαιτίας κάποιας έκτακτης συνθήκης ή διπλής κράτησης. Έτσι μεταφέρονται σε μία άλλη τοποθεσία, συχνά σε κάποια άλλη περιοχή, χωρίς τις ανέσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική κράτηση. Πολλές φορές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μείνουν εκεί. Για την διαμονή τους εκεί η Airbnb δεν τους αποζημίωνε. 

Σε μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Brian Chesky, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αναφέρει πως η Airbnb είναι μία επιχείρηση εμπιστοσύνης και πως προχωρά σε σημαντικά βήματα βελτίωσης της πλατφόρμας της σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του 2008. Παράλληλα ανακοίνωσε την επαλήθευση όλων των κατοχυρώσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, τις αποζημιώσεις, αλλά και τη δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής όπου όλοι οι χρήστες, από οποιοδήποτε μέρος τους κόσμου θα μπορέσουν να καλέσουν και να μιλήσουν σε έναν «πραγματικό άνθρωπο». 

Τον Νοέμβριο η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα «σπίτια των πάρτι» μετά από πυροβολισμούς σε κατάλυμα στην Καλιφόρνια που άφησαν πίσω τους πέντε νεκρούς. Το 2017 η Airbnb αναθεώρησε την πολιτική της μετά από έρευνα που αποκάλυψε ότι κακοποιοί παραβίαζαν λογαριασμούς και έκαναν διαρρήξεις. 

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ