ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

H Mastercard διερευνά καταγγελίες εναντίον του Pornhub για βίντεο κακοποίησης παιδιών

H Mastercard διερευνά καταγγελίες εναντίον του Pornhub για βίντεο κακοποίησης παιδιών Facebook Twitter
pixabay
0

Η Mastercard διερευνά ισχυρισμούς εναντίον του Pornhub, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι, πολλά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στον εν λόγω ιστότοπο πορνογραφικού υλικού, απεικονίζουν κακοποίηση παιδιών.

Το άρθρο των New York Times, που υπογράφει ο Nicholas Kristof, περιέγραψε βίντεο στο Pornhub που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν καταγραφές επιθέσεων σε γυναίκες και παιδιά. Το Pornhub αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. «Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι επιτρέπουμε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είναι ανεύθυνος και κατάφωρα αναληθής», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση προς το Reuters.

Η Mastercard ωστόσο ανακοίνωσε ότι διερευνά τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι «εάν τεκμηριωθούν, θα λάβουμε άμεσα μέτρα».  «Διερευνούμε τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στους New York Times και συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους για να κατανοήσουμε αυτήν την κατάσταση, επιπλέον των άλλων μέτρων που έχουμε ήδη λάβει. Εάν οι ισχυρισμοί τεκμηριωθούν, θα αναλάβουμε άμεσα δράση. Όταν εντοπίζουμε παράνομη δραστηριότητα, η πολιτική μας είναι να ζητούμε από τον αγοραστή να τερματίσει τη σχέση, εκτός και εάν έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πιο αποτελεσματικό σχέδιο συμμόρφωσης» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Mastercard στο CNN.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman το Σάββατο πάντως κάλεσε την Mastercard και τη Visa να παρακρατήσουν προσωρινά τις πληρωμές στο Pornhub, και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της PayPal που δεν δέχεται πληρωμές για το Pornhub από το 2019.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ λέει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Τα 330 πλήγματα από την Τεχεράνη με cruise, πυραύλους επιφανείας και drones, ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων με Χούτι και Χεζμπολάχ - Η αντιεροπορική «ασπίδα» του Ισραήλ - Ο ρόλος ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας
NEWSROOM
Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Διεθνή / Χιλή: Λύθηκε το μυστήριο με την 80χρονη καλόγρια που έσερνε βαλίτσα με πτώμα στο Σαντιάγκο

Οι Αρχές της Χιλής θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας με την εμπλοκή καρτέλ ναρκωτικών - Η κατάθεση της 80χρονης καλόγριας έφερε στο φως μια συγκινητική ιστορία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ